Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?
29/03 - 2015, 11:21:59

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Søk:     Avansert søk
825946 innlegg i 57992 emner av 30509 medlemmer
Nyeste medlem: dtcgyru25
* Hovedside Hjelp Søk Logg inn Registrer
  Vis innlegg
Sider: [1] 2 3 ... 26
1  Treningsprogrammer / Treningsprogrammer / Sv: Innspill på helkroppsprogram ønskes på: 01/02 - 2014, 17:16:27
Hei waroze.

Hvor lenge har du trent, og hva er målet ditt? Smile

Uansett målsetting er programmet litt "forvridd", men det tar vi etterhvert.

I førsteomgang kan vi se litt på tips:

Oppvarming bør etter min mening foregår i øvelsen du skal utføre. F.eks før Knebøy ville jeg gjort noen utfall steg bakover, samt squat to stand osv. Da åpner du hoften bedre og du vil kunne utføre Knebøy mere korrekt over tid.

Amg. Repetisjon og sett, bør du fokusere mest på repetisjoner ned mot 5. Men variasjon er viktig.

F.eks
Dag 1: styrke, 5-8 reps
Dag 2: hypertrofi/volum, 10-15 reps
Dag 3: styrke, 5 reps

Det er mye viktigere som nybegynner å trene tungt for å øke i styrke enn å jakte "pump". Få opp styrken i baseløftene, slik at du får mulighet til å trene med tyngre belastning på høyere reps. Det i kombinasjon med riktig kosthold basert på dine målsettinger, vil gi deg resultatene du ønsker.
Er målet ned i vekt, trener du likt, men da må du også få inn noe metabolisk/forbrennende trening i tillegg Smile
2  Trening / Nybegynnerforum / Sv: Muskler og utholdenhet på: 26/01 - 2014, 18:39:03
Du må se ann hva målsettingen din er. Om du kun ønsker å bli en "sekk" med mye muskler og uten noen form for atletisk utvikling, så er det bare å spise på å trene tungt..

Men det vil ALDRI være farlig å inkludere variasjon i treningen. Selv bruker jeg mye roing i treningen min. Dette er pga. av at jeg knebøyer 4 gang er i uken, og vil ikke at bena skal måtte sprinte 2 ganger i tillegg pr. uke..Så derfor velger jeg å ro for å holde kroppen i gang og funksjonell Smile Har gått opp 10kg siste året, og fettprosenten er fremdels som i avataren..Kan ikke si "kondisjonstreningen" har gjort ting så mye værre hvertfall Smile

Håper dette hjalp!
3  Trening / Nybegynnerforum / Sv: Variere styrketreningen på: 26/01 - 2014, 18:35:03
Du kan variere så mye du ønsker, så lenge du ser du blir sterkere.
Dette viser seg alikevell å være noe vanskelig, da man ikke har full kontroll på fremgangen ved store variasjoner. Derfor anbefaler jeg hvertfall at du finner én øvelse for hver muskelgruppe du fokuserer på å bli sterkere i.

Eks:
Bryst = Benkpress / Hantelpress
Rygg = Pull-ups eller 1 ro øvelse (De fleste gym har en stang, og da kan du fint ro)
Bein = Knebøy kan du alltid få til, enten med stang eller goblet squat

Osv...

Anbefaler at du trener musklene 2 ganger pr.uke, noe mer er ikke nødvendigs bedre. Og da kan du fint ha en "lettere" dag,, hvor du f.eks kan bruke Goblet squat fremfor tunge knebøy på dag nr 2 som kan være "tung" dag..også varierer du slik..

Lykke til Smile
4  Trening / Trening - Kroppsbygging & Fitness / Sv: Hvordan legge opp trening hvis man vil prioritere en muskelgruppe? på: 15/10 - 2013, 18:51:05
Det er vist gjentatte ganger, at kun trene brystet vil ikke gi noen bedre effet. Tren også antagonisten/motsatte muskelgrupper, så vil du automatisk kunne utføre tyngre løft på bryst, noe som gir deg et flottere og større bryst.

Holdningen din vil også se bedre ut når du trener øvre rygg, noe som vil øke volumet på brystet, siden du ikke vil få sammentrukkete brystkasse og fremoverlente skuldre Smile
5  Trening / Trening - Kroppsbygging & Fitness / Sv: Klarer aldri å få skikkelig god og rett holdning på: 15/10 - 2013, 18:49:23
Skjønner ikke helt problemet. Svaier ryggen på midtre del, øvre del, nedre del?

Når jeg tenker "god holdning", ser jeg alltid for meg svak/strekt muskeltur på øvre del av rygg, og meget sterkt/stremt bryst. Dette fører til at armene henger litt fremover, samtidig som skulderbladene sprer seg. Man får da ofte en fremoverlent holdning, og hodet ser ut som en hane, eller lignende...

Dette kan du trene ved å dra noe til deg, gjerne med høyere albue. Som f.eks stangroing til bryst, eller facepull til pannen.

Samtidig hjelper det ikke bare å styrke opp baksiden, men du må samtidig strekke brystet, slik at du faktisk gir rom for å stramm opp på baksiden.

Gjør dette reglemessig over tid, og holdningen vil komme Smile
6  Trening / Trening - Kroppsbygging & Fitness / Sv: Hvor ofte trene en muskel? på: 15/10 - 2013, 18:43:56
Det anbefales å trene hver muskelgruppe minst 2 ganger per uke for å opprettholde proteinsyntesen.
Utifra det er det kroppen din som bestemmer hvilket treningsprogram og hvor hardt du skal trene som er best for deg.

Jeg pleier å si: Det beste programmet du skal følge, er det som gir deg flest mulig økter i uken, samtidig som du klarer å bli fullt restutiert før neste økt, samtidig som du har en progressjon på belastningen.

Dersom du ikke har progressjon, eller føler deg utslitt til neste økt:
-Trener du enten for hardt
-For ofte
-Spiser for dårlig
-Sover for lite
osv.

Da må du se nærmere på hva som kan være feil, frem til du finner feilen. Dette tar litt tid, men når det først er gjort, har du det perfekte programmet for deg Smile

Jeg har alltid blitt forklart at man aldri må trene mer enn X ganger per uke..Tull! Jeg har hatt god progressjon, og trener ca 6 ganger i uken, bein 4 dager, rygg 2 og skuldre/bryst 1. Armer legger jeg inn der jeg føler for.
Men trener jeg til utmattelse disse dagene? Nei, trener akkurat nok til å gi signal til kroppen om å bli sterkere og bedre. Og det funker veldig bra! Very Happy
7  Trening / Nybegynnerforum / Sv: Trenger hjelp med kosttilskudd på: 15/10 - 2013, 18:37:57
Ser ikke poenget med å legge på seg masse unødvendig fett. Hvorfor ikke ha en kontrollert fremgang og heller trives i en sunn og frisk kropp?

Men om målet kun er å få så mye kalorier som mulig ville jeg ikke kastet bort pengene på gainer. Bruk vanlig proteinpulver og legg til Maltodextrine, så har du ultimat gainer!
Ønsker du masse kalorier til, legg ved 2-5 spiseskjeer olivenolje i hver shake, så har du fort en shake på 1500kcal.

I tillegg kan du bare spise 2 never nøtter til hvert måltid, og du blir stor og god Smile

Kreatin har en effekt på styrke og prestasjon, ikke i kjempe stor gard. Men den lille effekten kan jo være greit å ha.
Ta 10g første dagen, og deretter 5g daglig, så opprettholder du kreatinlagrene Smile
8  Trening / Nybegynnerforum / Sv: hammercurl vs. hantelcurl på: 15/10 - 2013, 18:31:20
Som nevnt, Hammercurl bringer mere stress på Brachialis og Brachioradialis.

Trener du rygg mer enn 2 ganger i uken ville jeg ikke anbefale å trene Biceps for hardt ved siden av. Men ligger du på 1-2 økter med rygg i uken, kan du fint trene litt på armene.

Jeg anbefaler å trene alle variasjonene for å få best mulig resultat.

En god økt for meg selv ser ofte slik ut:

A1: Bicepscurl med pronert/overhåndsgrep 3x10-12 reps
15 sek pause
A2: Bicepscurl smalt grep 3x10-12
20 sek pause
A3: Sittende Hammercurl i skråbenk 3x10-12
60-90 sekunder pause før neste sett

Her treffer du biceps fra alle vinkler og er essensielt for optimalt resultat på Biceps.

Det skal bemerkes at om du er veldig ny i gamet kan du fint starte med ett sett på hver, og øke gradvis til 2 og 3 sett etterhvert, ellers vil du kun stagnere eller i værstefall få en tendinitt/betennelse.

Ønsker du å trene hele armen på samme dag, anbefaler jeg 3 øvelser på triceps også:
B1: Franskpress 3x10-12 reps
20 sek pause
B2: Omvendt tricepspress 3x20 reps (Kan sløyfes om det blir for mye)
30 sek pause
B3: Tricepspress over hodet 3x6

Alt skal kjøres i meget rolig og kontrollert tempo, på Biceps anbefaler jeg at du både senker og løfter i rolig tempo, på triceps anbefaler jeg at du senker rolig, men kontraherer eksplosivt.

Det finnes selvsagt mange andre måter å trene armer på, men prøv det før du evt. mener denne rutinen ikke fungerer Smile
9  Trening / Nybegynnerforum / Sv: Proteiner og kosthold på: 12/08 - 2013, 20:43:20
Kebab og boller funker fjell det om man sliter med å få i seg nok mat under en bulk Smile

Egentlig har det INGEN betydning hvor maten kommer ifra, så lenge du treffer dine nødvendige mengder med protein,fett, karbs og ikke minst fiber Smile
10  Trening / Nybegynnerforum / Sv: Andre øvre bryst øvelser? på: 11/08 - 2013, 09:43:54
I henhold til foskning har det ingen betydning på pectoralis (brystmuskelen) om hvilken retning man presser en vekt. Det går altså ikke ann å isolere øvre del av brystet, det utvikler seg i den retningen du er genetisk bestemt. Den eneste forskjellen på "skrå øvelser" er hvor stor aktivering man får på skuldrene i tillegg. Smile
11  Trening / Nybegynnerforum / Sv: Proteiner og kosthold på: 11/08 - 2013, 09:40:36
Selvsagt, start med å se på kostholdet. Men de ferreste bruker å spise fisk mer enn 3 ganger i uken, og jeg anbefaler å innta en form for Omega-3 daglig.
Ikke har det bare mange helsemessige effekter, men det har også en veldig positiv effekt på insulinfølsomheten.

Myseprotein har en stor innvirkning på proteinsyntesen, så tilskudd av dette er absolutt til å anbefale om man ønsker den optimale virkningen, men ja, du kan fremdeles bygge muskler uten dette også.

Så ingenting er nødvendig, men hva er optimalt? Samme som at du kan bli stor og sterk på kebab og boller, men er det optimalt?
12  Trening / Nybegynnerforum / Sv: Proteiner og kosthold på: 10/08 - 2013, 22:27:39
Kosttilskudd er ikke noe du MÅ ha. Men veldig ofte lurt, og jeg snakker da ikke om alt det "dill dallet" som høres så ekstremt bra ut, men om Omega-3, Multivitamin, Myseprotein og Kreatin, du kan sløyfe kreatinet om du ikke har råd, ved bra kosthold kan myseproteinet også sløyfes selvom det har vist god effekt på proteinsyntesen.

Jeg holder faktisk på å utvikle et helt eget treningskonsept, jeg har selvsagt testet konseptet selv og hadde en ufattelig fremgang på 12 uker, poenget mitt er at jeg kun brukte Omega-3 og myseprotein i denne perioden, så man kan oppnå alle de gode resultatene uten dyre tilskudd.
13  Trening / Nybegynnerforum / Sv: En utfordring :) på: 19/07 - 2013, 23:38:43
Bruk øvelser du VET er trygt i henhold til den ekstra vekten du får som gravid. I tillegg er ikke øvelser som push-ups osv. noe godt valg da man kan legge trykk på magen, samt at korsryggen vil få kjørt seg unødvendig mye!

Tren smart, så kan det meste utføres! Husk å ikke kjøre øvelsene til ytterposisjon da leddene blir mere "slingrete" under graviditet.

Det skal også nevnes at som gravid tror mange det er viktig med mye mere mat, men faktisk har forskning vist at ca 300 kcal ekstra om dagen skal være mer enn nok! Så det at man legger på seg mye når man er gravid er en falsk sannhet, man kan velge å unngå det med litt disiplin og vilje Smile

Ønsker deg masse lykke til og gratulerer som fremtidig nybakt mamma! Smile
14  Trening / Nybegynnerforum / Sv: knebøy - vondt i albuene på: 24/02 - 2013, 19:28:18
Hvordan er livsstilen din utenom trening?
15  Trening / Trening - Kroppsbygging & Fitness / Sv: Six pack på: 16/12 - 2012, 22:42:53
Hvordan er kostholdet ditt?
Sider: [1] 2 3 ... 26
Bygget på MySQL Bygget på PHP Powered by SMF 1.0.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 godkjent! CSS godkjent!
Siden ble generert på 0.131 sekunder med 19 spørringer.