Velkommen, Gjest. Vennligst logg inn eller registrer deg.
Har du ikke mottatt e-post for aktivering ?
01/10 - 2014, 05:28:31

Logg inn med brukernavn, passord og innloggingstid
Søk:     Avansert søk
703664 innlegg i 57898 emner av 30217 medlemmer
Nyeste medlem: Heretic_jib
* Hovedside Hjelp Søk Logg inn Registrer
+ 
|-+  Åpent forum
| |-+  Åpent forum (Moderatorer: Miss Q., LindaG84)
| | |-+  Hvor lang tid..
« forrige neste »
Sider: [1] Til bunnen Skriv ut
Skrevet av Emne: Hvor lang tid..  (Lest 839 ganger)
andreas h
Småsterk
****

Karma: +0
Innlegg: 491

andyindahouse_@hotmail.com
Vis profil
« på: 01/06 - 2004, 16:07:03 »

Hvor lang tid tar det egentlig fra du har puttet i deg mat/drikke før det begynner å bli tatt opp i blodet? Rolling Eyes

Noen som vet?
Loggført

No brain, No pain!
straydog
Leieboer
*****

Karma: +0
Innlegg: 1974


103012716 PM meg for adresse
Vis profil WWW
« Svar #1 på: 01/06 - 2004, 16:11:49 »

Fordøyelsesprosessen:

Nedbrytning av maten du äter börjar redan i munen. Där kolhydrater redan börjar att bearbetas.. detta beroende på att då känner du den söta smaken.. kolhydrater och socker eller det som senare blir glykose smakar otroligt söt !! Detta tror forskare beror på att för i tiden när man var ute och letade mat i skogen så var det ett skydd för att vi inte skulle stoppa i oss giftiga saker då gifta organismer smakar allt annat än söt, hade inte denna nedbrytning startat i munen hade du inte kännt någon smak och då kunnat äta nästan vad som helst utan problem.. Smile

Sedan fortsätter din mat ned till magen där det råder en otroligt sur miljö ph värde 2 vilket tar död på de flesta bakterier, dock inte de bakterier som bildas på gammal mat då det igentligen är gift inte bakterier. Din mage är övergår sedan till tuntarmen men imellan magen och tuntarmen sitter en ring muskel som öppnar sig i takt med att din mage har brutit ned maten i än ett steg.. Magensäcken bryter ned maten din med hjälp av olika enzymer, som reninn con lipon bland annat. Fett bryts ned av den sist nämda och sedan kolhydrater sin enzym och så vidare. Men det finns vissa ämnen som överlever denna posses som t ex. Fibrer.

Du har väldigt liten ämnesupptagning i magen, men vatten, mineraler, vitaminer och ett par ämnen till behöver inte brytas ned för att tas upp.

När din mage har förberett fettet, proteinerna och kolhydraterna så töms detta och fortsätter att brytas ned i tuntarmen. Tömningstiderna ca: ser du oven !!

Det är här i tuntarmen som ditt näringsupptag sker !! ( Din tuntarm är lika stor som en tennisplan om du skulle vekla ut den !! ) Kolhydrater bryts ned till glykose, fett till fria fettsyror och protein till aminesyror. du kan även ta upp vissa peptider men detta är väldigt begränsat ( Detta är orsaken till varför det inte är någon vitts att köpa dyra aminosyra tillskott då de går igenom exakt samma process och fungera hellt lika, allt blir fria aminosyror innan det går vidare från tuntarmen i alla fall ).

Den näring som du tar upp från tuntarmen går genom ett nät av blodkar till levern, allt du äter kommer att passera din lever och sedan gå ut i blodet.

Men när det kommer till fettet så kan det inte passare ut och direkt in i blodet då det inte skulle lösa upp sig i vattnet i din kropp utan fastna på karvägarne. Därför behöver det lösas upp så det blir mer lätt hanterligt.. Detta är vad gallan som levern produserar och lagrar i gallblåsan kommer till andvändning ! Galla löser upp fettet men så måste det ha en bärare som fraktar det till ditt det ska och brukas... Därför får det en bärar protein, en del andra ämnen som bland annat kolesterol använder samma tecknik för att kunna flytta fritt i blodet en bärarprotein.

Den lila näring du inte tar upp ( Du tar upp ca 94-97 % av näring i det du äter ) Den resteranade näringen fortsätter ned till tjocktarmen som är sista anhalt. Där hamnar all fibrer du äter också och goda bakterier i mjölk och andra mejeriprodykter.

I din tjocktarm så bär alla mäniskor på ca 2-4 kilo bakterier !!
Där pågår ett ständigt krig mellan de goda bakterierna och de onda bakterierna, och så länge de goda leder håller du dig frisk medan om de onda leder kan du utveckla olika sjukdommar som bland annat kreft i tarmsystem m.m. Den näring som nu inte blev uptagen i tuntarmen och fibrerna och de goda mjölkbakterierna anländer nu som förstärkning och du kan hålla dig frisk och synd. Som tack för hjälpen produserar de goda bakterierna något man kallar kortkedjade fettsyror som tas upp genom levern och kan brukas som energi, så fibrer är inte helt energi lösa som man trodde för har forskning visat. Dessa fettsyror kan inte förvannlas till kroppsfett !!

Sen det som kommer ut är inte så mycket det du ätit, men det finns spår av det ! Det som kommer ut är mest fibrer och döda bakterier ocf färgen kommer av döda röda blodkroppar.

1-2 timmar innan kolhydrater når ut till dit blod.
2-3 timmar för protein
3-5 timmar för fett
Loggført

Im an latvian woman looking for strong
norwegish man who doesnt smok and drinks. I
am 48 and smok 55 cigaretts and enjoy
fine vodka many times as possible. I love
to cock and makes good meal. I
also like walk in sun and is fresh.
andreas h
Småsterk
****

Karma: +0
Innlegg: 491

andyindahouse_@hotmail.com
Vis profil
« Svar #2 på: 01/06 - 2004, 16:13:35 »

takker for svar.. Wink
Loggført

No brain, No pain!
Sider: [1] Til toppen Skriv ut 
« forrige neste »
Gå til:  

Bygget på MySQL Bygget på PHP Powered by SMF 1.0.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 godkjent! CSS godkjent!
Siden ble generert på 0.074 sekunder med 18 spørringer.