Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
No dice, one paradise
Flere på hjemmesiden.
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss

En gitt øvre grense
Jo sterkere du blir, jo nærmere kommer du kroppen ditt sitt øvre potensiale. Du kan ikke fortsette å øke i maksimal muskelstyrke til evig tid. Du vil nå et platå der videre framgang synes avtagende og liten.

Det er ikke godt å si hvor denne øvre grensen går hen, men har du utviklet stor maksimal muskelkraft og opplever at programmet ikke gir noen særlige resultater lenger, så kan det være lurt å gjøre et skifte fra høy intensitet til høy intensitets volumtrening.

Hvorfor bygge opp volum i treningen?
Jeg har allerede nevnt at framgang i maksimal muskelkraft vil avta etter hvert som utøveren nærmer seg sin kropps øverste potensial til å utvikle muskelkraft. Men selv om man når dette potensialet (intensiteten utviklet maks.), så kan kroppen fortsatt og likevel tilvennes et stadig større volum i treningen. Og dette volumet vil også påvirke på din muskelstørrelse. Man kan altså få en videre muskelvekst ved å begynne å bygge opp treningens volum.

Du begynner med andre ord å utvikle treningsgrunnlaget ditt videre. Ikke lenger innenfor intensitet (antall kilo på stanga), men innenfor volum (antall sett og reps).

SE PÅ SPRINTERNE: Det er ingen tvil om at atleter
innenfor sprint og turn, svømming, og en rekke
andre utholdenhetsidretter som også setter krav
til styrken, utvikler større og større muskler.
Hvordan sette sammen det gamle programmet med det nye?
Fasthold ditt vanlige treningsprogram. Ikke press til du ikke klarer neste repetisjon, men bare kjør med innsatsen fastsatt til maks. 70%. I tillegg legger du til et nytt sett på hver øvelse. Dette settet skal du ikke kjøre fullt ut. Bygge gradvis opp flere og flere repetisjoner på det/de nye settene.

Hvorfor ikke full gass?
Gi ikke fulle gass: Det vil påføre for stor nedbrytning. Du merker fort den volumøkende treningen ved treningsverken som oppstår. Dersom du trener hver muskelgruppe 1 gang per uke, så skal du med dette treningsprogrammet ikke overskride 3 døgn med treningsverk. Dette vil fungere fordi du da har 4 døgn uten treningsverk. Innenfor disse fire døgnene vil bindevevet utvikle seg til et sterkere og høyere nivå.

Treningsverken forteller at du har trenet bindevevet mer enn kroppen fra før av er vant til, og du ser dermed at du stadig trener mer. Men et økende volum i treningen betyr ikke automatisk at du er uthvilt og treningsklar. Så legg gjerne inn ekstra hvile (1 uke), når du mister den lette, positive, sterke, utholdende og gode treningsfølelsen. Du skal ikke trene når det går tungt, seigt, på viljen, negativt og dårlig.

Det er stor fare for at du trener deg gjennom overskuddet når du trener kroppsbygging med 70% innsats og/eller mer. Lær deg å kjenne den riktige treningsfølelsen, og du vil kunne tilpasse opplegget ditt med nødvendig ekstrahvile. Etter hvert som du ser hvordan innsatsen din kjører deg gjennom overskuddet, så vil du begynne å forstå hvorfor du bør trappe ned på innsatsen din. Ja, du vil se at resultatene kommer når du holder tilbake og ikke presser deg for hardt.

Muskelen må være fullt ”oppladet” før muskelstørrelsen utvikler seg
Det er svært viktig at du kun trener når det føles riktig. For det er kun ved overskudd at kroppen utvikler større styrke, større utholdenhet, og større muskelstørrelse.

Det kan for mange være en lang prosess å lære seg til å kjenne den riktige treningsfølelsen. Mens det for går av seg selv. De styrer ubevisst treningen sin etter det instinktive. Uansett! Det kan læres!

Del på FacebookPå tide å legge om til volumbasert trening? Av John Gunnar Oppheim
3 siste fra ekspertene
Hvor tett inntil konkurransedagen skal jeg trene?
Fastere pupper av trening?
Hva skal jeg drikke under kardio?

5 siste innlegg i forumet
Sitter fast! Vil få bort magefettet.. Trenger hjelp..
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Dopinglisten, kosttilskudd

Fakta om trening
Introduksjon
Oppvarming
Trening av utholdenhet
Trening av styrke
Trening av hurtighet
Trening av tyøelighet
Trening av teknikk
Trening av koordinasjon
Formtopping
Tilpassing ved trening
Treningsplanlegging
Føle på kroppen

Kontrollere trening:
Telle gjentagelser
Måle tid
Pulsmåling
Treningsdagbok

Trening (10 siste)

Kopirett © Trim.no AS, 6789 LOEN. Org. nr. 884 940 672 MVA. E-post: kundeservice@trim.no, redaksjonen@trim.no Ansvarlig redaktør: John Gunnar Oppheim.

Om Trim.no AS | Betingelser for bruk | Annonseringsinformasjon | Vær varsom plakaten | Redaktørplakaten