Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
Fint er sprinter, ikkje finter
Flere på hjemmesiden.
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss

Feil som gjøres av pasienter vedrørende bruk av anabole steroider

Denne artikkelen tar for seg de feilene som vanligvis opptrer hos pasienter som benytter anabole steroider for å bli friske fra sine skader og smerter i muskler og ledd.

For store doser
Kroppen kan kun nyttiggjøre seg en viss mengde anabole steroider. Dersom dosen er høyere enn dette metningspunktet, så er det kun graden av bivirkninger som øker. Det er derfor viktig at dosen tilpasses på riktig måte. Teknisk sett så kan det forklares at steroidmolekylene binder seg til androgene reseptorer. Så fort molekylene har satt seg i omtalte reseptorer er de tettet og kan ikke lenger ta imot flere steroidmolekyler. Dersom det da fortsatt flyter mer testosteron i blodomløpet, så vil kroppen kunne igangsette en konvertering av testosteronet til det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Denne prosessen kalles aromatisering. Symptomene på dette er såre brystvorter, dannelse av fettvev under brystvortene (gynecomastia), samt også mulighet for dannelse av melk i mannlige brystkjertler. Det vil også kunne medføre dannelse av økt kroppsfett på rumpe og utsiden av hofter (østrogen fremmer kvinnelige kjønnskarakteristikker). Unngå aromatisering! Bruk lavere doseringer. Dosene må tilpasses kroppsvekt og da med tanke på hvor mange kilo muskelmasse du har.

Dårlig kosthold
Det hjelper ikke å bruke anabole steroider dersom du ikke tilfører kroppen tilstrekkelig med kalorier og nødvendige næringsstoffer. Anabole steroider gir kun kroppen beskjed om å reparere skader fortere og i større grad, men ingenting skjer dersom kroppen ikke har tilgang på kalorier og omtalte nødvendige næringsstoffer. Sørg for at kroppen får tilstrekkelig med nødvendige næringsstoffer og i stor nok grad. Spesielt er det viktig at dietten din er rik på proteiner og inneholder så mange kalorier at nitrogenbalansen i kroppen er positiv. Kroppen MÅ ha overskudd for å nyttiggjøre seg medisinbruken din (de anabole steroidene).

RASKERE FRISK: Anabole steroider
kan føre til over 50% raskere
vevsoppbygging, men det er helt
avgjørende at bruken sammen-
faller med riktig forhold mellom
hvile, belastning, kosthold og
søvn/helsetilstand.
Feilaktig hvile og trening
Anabole steroider virker kun når hvile og trening er lagt opp på riktig måte. Du MÅ utføre hvile og trening slik at muskulaturen og skadesteder får så mye restitusjon at vevet er uthvilt, positivt og med overskuddet inne. Smertene MÅ være borte fra skadestedene du skal trene opp igjen, før du utfører trening på dette/disse områdene. Sett deg inn i trim.no sitt behandlingsopplegg for belastningsskadepasienter og revmatikere! Du kan trene hardere og oftere når du bruker anabole steroider og hele oppbyggingsprosessen går fortere og i større grad, men overtrening er likevel et akkurat like stort problem og hinder. Pass på at du begrenser og avgrenser treningsmengden slik at du gjenvinner et positivt overskudd før du påfører neste trening.


For lite kunnskap om medisinen du bruker
Det er nødvendig at du vet hva slags anabole steroider (medisiner), du bruker. Dette er viktig med tanke på hvilken oppbygging, grad og fart på denne, du kan forvente som følge av den typen/typene medisiner du bruker og dosering av denne/disse. Bruker du for små doser øker du tregere enn optimalt, og bruker du for høye doser så vil du kunne oppleve at du får mer bivirkninger enn nødvendig.

OM Å FØLGE OPPSKRIFTEN: Pasientene bør
føre en dagbok, og på den måten følge med
på hva som skjer - om ting fungerer eller
ikke.

Bruke feil steroider
Noen steroider bygger styrke og muskelmasse bedre enn andre, men steroider har en tendens til å bli farligere jo mer potente de er. Styr unna de hardeste anabole steroidene som for eksempel tablettene Androl. De bygger effektivt opp kroppen din, men sliter samtidig hardt på indre organer og kan føre til håravfall og blod i urinen. Sats på tryggere injiserbare anabole steroider som Sustanon 250 og/eller Deca Durabolin. Dette er oljebaserte depotsteroider som har vist seg å være relativt trygge samtidig som de effektivt bygger opp kroppens vev, muskulatur og styrke og utholdenhet (så sant at dosene er riktig beregnet)

Bruke falske steroider
Dersom du ikke er sikker på at du benytter ekte medisiner, så er faren overhengende for at du bruker falske steroider som potensielt inneholder mindre, lite eller ingen anabole steroider. Du vil da få liten eller ingen positiv effekt av kuren du bruker. Dette kan så i sin tur føre til at du ikke tåler trening/arbeid i den grad du hadde/har regnet med.

Ikke ta blodprøver underveis og etterpå
Enhver seriøs pasient vil gå til legen og ta nødvendige blodprøver midt i kuren (etter 4-5 uker), samt ta blodprøver etter endt kur (etter åtte uker). Blodprøvene er pasientens viktigste monitor som forteller om hva som endres og i hvilken grad endringene forekommer med.

VIKTIG Å SJEKKE HELSA: Ved bruk av
medisiner, så bør/må pasienter passe
på å sjekke helsa. Alle preparater kan
medføre bivirkninger man bør følge med
på.
Ikke måle blodtrykket
Blodtrykket bør sjekkes ganske ofte, noe som kan gjøres blant annet når man er inne for å ta blodprøver hos legen. I tillegg kan du selv gå til anskaffelse av en blodtrykksmåler som du kan måle blodtrykket med. Anabole steroider kan medføre at kroppen bygger opp inntil en liter mer blod enn kroppen normalt sett har (også mengden røde blodlegemer øker). Dette er noe som vil kunne medføre økt blodtrykk. Høyt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt. Dersom du bruker for høye doser med anabole steroider, så kan dette føre til tidligere omtalt aromatisering som i sin tur fører til økt innhold av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen, hvilket også kan påvirke blodtrykket til å gå opp og bli høyt/høyere.

Være for lenge på kur
Anabole steroider fungerer kun så lenge muskulaturens ledd og muskler har reseptorer som påvirkes til å bygge opp muskulaturen i raskere og større grad enn naturlig og normalt. Anabole steroider får også hypofysen (hjernens hormonelle og overordnede endokrine kjertel), til å kutte ned på sin produksjon av sine oppbyggende hormoner. Etter åtte uker med maksimal dosering (dose testosteron som ligger på kanten til at det oppstår aromatisering), så skal kureringen avbrytes eller trappes ned til minimumsdosering etter åtte uker for da er reseptorene fullstendig nedstengt og vil bare slippe gjennom testosteron tilsvarende kroppens egen og naturlige egenproduksjon (rundt 10 mg per døgn hos menn – hos kvinner o,5 til 1,0 mg per døgn). For noen er det vanskelig å gå av kurene, de sliter med å ha opparbeidet seg en psykisk avhengighet av de anabole steroidene. Men pasienten MÅ se at det er imot sin hensikt å fortsette bruken av betydelige doser etter at uke åtte på kuren er passert. En del av hensikten med å avbryte kuren etter åtte uker, er å minke hviletiden til det absolutt minste nødvendig før kroppen igjen er klar for en ny og virksom kur.

Begynne med anabole steroider i for tidlig alder
Barn og ungdom som ikke er fullt utviklet og har fått de mannlige kjønnskarakteristikker som hår på kjønnsorganer, under armene, samt at skjeggveksten i ansiktet er satt i gang, MÅ ikke bruke anabole steroider. De har vist seg å virke hemmende og stagnerende på kroppens vekst i lengden. Bruk av anabole steroider kan få ben og ledd til å modnes og stanse sin lengdetilvekst, noe som kan føre til at barn og unge ikke når den kroppshøyden de normalt og naturlig ville ha og skulle få. Det er derfor viktig at kroppen har nådd sin fulle lengdetilvekst før pasienten velger å ta i bruk anabole steroider som sin medisin.

Kilder:
1.
Steroider.net
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4.
Mandom, mod och morske män, Tommy Moberg og Gunnar Hermansson

Emneord: anabole steroider  doping  Hvordan bruke anabole steroider  feil ved bruk av anabole steroider  AAS  Anabole steroider ikke virkning  feilaktig bruk av steroider  
Del på FacebookFeil som gjøres av pasienter vedrørende bruk av anabole steroider Av John Gunnar Oppheim
3 siste fra ekspertene
Hvor lenge kan man ta pause fra kondisjonstrening?
Skade etter fall, hvordan vet jeg om jeg kan delta i løp?
Hvordan få større rompe og lår?

5 siste innlegg i forumet
Støl under trening
Dårlig form etter trening.
Sitter fast! Vil få bort magefettet.. Trenger hjelp..
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd

Rusmidler/medisiner (10 siste)

Kopirett © Trim.no AS, 6789 LOEN. Org. nr. 884 940 672 MVA. E-post: kundeservice@trim.no, redaksjonen@trim.no Ansvarlig redaktør: John Gunnar Oppheim.

Om Trim.no AS | Betingelser for bruk | Annonseringsinformasjon | Vær varsom plakaten | Redaktørplakaten