Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
Ein frelst keeper = God åndelig redning
Flere på hjemmesiden.
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss

Medisinene du ikke må bruke!

 

Artikkelen tar for seg sjokkerende tilstander i Norge vedrørende den medisinbruken som er og ikke er overfor pasienter med belastningsskader og de 800.000 revmatikerne som i dette landet befinner seg. Denne MÅ du lese!

 

Sjansen er stor for at hver og en av oss før eller siden får en belastningsskade. Det kan derfor være greit med et innblikk i situasjonen rundt belastningsskader og skadebehandling,

medikamenter, media, og hvike behandlingsformer som er politisk ukorrekte nok til å ikke være i bruk. Det er litt av en historie. Hentet fra virkelighetens ko-ko-Norge. Du bør vite hva du eventuelt begir deg ut på når du takker ja til piller og sprøyter på legekontoret.

 

En alarmerende historie

Valg og bruk av medikamenter ved belastningsskader er et alvorlig samfunnsproblem. Jeg ser på medisinbruken som en direkte feilbehandling som er skremmende å være vitne til. 150 dødsfall årlig og 15.000 magesår burde være noe media virkelig satte på agendaen. Men nei. Det som angår 1/3 av Norges befolkning nevnes ikke, mens bruken av anabole steroider som knapt angår allmennhetens helse og liv, rettes et gjentatt fokus mot. I Norge er menn med muskler noe skikkelig dritt. Det er det muligens norske pasienter som får svi for.

 

Forskjellige land forskjellige oppfatninger

Det merkelige er at i noen land er anabole steroider til fritt salg over disk, og fokuset på disse medisinene er minimalt. Mens kosttilskudd som man i Norge handler og bruker fritt, anses som farlige saker. Tror noen at det er noe annet enn folkesnakk og mediaskapt populærkultur som er grunnlaget for det hele?

 

Om reseptbelagt mat og fritt salg av farlige medikamenter:

Et annet problem med svartmalingskampanjen og den meningsløse hetsen av anabole steroider, er at det skapes en motsatt effekt. De ungdommene som nærmer seg dopingen for muskler og kropp, de slutter å høre etter det som blir sagt. Men snakk om reklameverdi i redaksjonelt innhold. Massemedia har med alle sine oppslag gitt anabole steroider gratis reklame og markedsføring for millioner av kroner. Det går snart ikke en dag der samfunnet påminnes og får presentert noe om disse dopingmidlene.

 

Dagens medisinbruk brukt på mennesker har med belastningsskader er svært uheldig. Medisinene kan i sin beste form kun være smertestillende, hvilket kan være bra så sant pasienten kun bruker de smertestillende kortvarig i den første akutte fasen og samtidig sørger for å holde skadeområdet helt i ro.

 

Men dessverre ser man ofte et regelrett feilaktig bruk av smertestillende. Noen bruker disse medisinene for å kunne være i mer aktivitet uten smertene som ellers ville ha vært der. Dette er svært uheldig da skadene vil kunne forverre seg og svekkes ytterligere. Det finnes nok av eksempler på yrkesaktive som har ødelagt seg med arbeid og smertestillende. I stedet for noen uker fri til å hvile, ender det på uføretrygd.

 

Smertene må tas på alvor. De er budbringeren som forteller hvordan det står til med kroppen. Å ta smertestillende og jobbe videre, er å slå i hjel budbringeren og ignorere de faktiske problemene. En slik taktikk er dømt til å slå galt ut. Slik produseres det kroniske pasienter. De unødvendige kostnadene og lidelsene er store. Store.

 

Verre enn smertestillende

Men medisineringen er dessverre mye verre enn kun bruk av smertestillende. Det brukes noe som feilaktig kalles for betennelsedempende. Tablettene er på ingen som helst måte dempende på senebetennelser og vevsskader, eller på noen belastningsrelaterte skader i det hele tatt. Tablettene er kun smertestillende. Preparatnavn som Naproxen og Naprosyn er bare to blant mange preparater med innhold av acetylsalisylsyre, og disse tablettene bør ikke brukes av noen med belastningsskader.

 

De ”betennelsedempende” tablettene er livsfarlige. For noen år tilbake gikk Norsk revmatikerforbund ut med at undersøkelser viste at rundt 150 nordmenn dør hvert år av disse medikamentene, og over 15.000 ender opp med magesår! De betennelsedempende tablettene som ikke er betennelsedempende, er sterk, etsende syre! Tablettene brenner hull på magesekken eller/og på ulike steder i tarmen, og pasienter opplever ofte, jeg gjentar, ofte, smerter i magen ved bruk av disse skadelige og svært farlige preparatene. Hadde disse årlige 150 menneskene heller fått hjelp til riktig hvile og belastning, så kunne de vært i live i dag. Våkn opp! De er døde! De døde av tablettene legen ga dem! Dette må være på grensen til utilsiktet aktiv dødshjelp. Vår tids lobotomering eller fjerning av eggstokker som behandling av muskelsmerter. Ko-ko. Kjemisk årelating i litervis.

 

Kortison ved belastningsskader er som bensin og fyrstikker til brannsår

Mens de ”betennelse”-forverrende tablettene med etsende syre raskt kan føre til alvorlig skade og død med sine bivirkninger, så virker kortison nedbrytende og ødeleggende på en tregere måte. Det som kanskje veier opp, er at nedbrytningen og vevsødeleggelsen er garantert sikker. For her er det ikke bivirkningene som ødelegger. Her er det den direkte virkningen av medisinen som ødelegger kroppen.

 

Kortison er nedbrytende steroider. Motsatt finner vi de anabole steroidene som bygger kroppen opp, styrker muskler, skjellett, immunforsvar og hele overskuddet generelt. Begrepet anabol betyr oppbyggende. Kortison er også steroider, men med motsatt effekt. De bryter ned og svekker kroppen. Ja, du leste rett. Kortison er katabole steroider. Katabol betyr nedbrytende.

 

De katabole steroidene som kortison, etterligner kroppens eget nedbrytningshormon kortisol. Kroppen bruker dette kannibalhormonet for å fortære sitt eget vev for å raskt bruke dette som energi. Kortisonet fortærer muskelvev, bindevev og bein, ja alt vev, og får det inn i blodomløpet som drivstoff. Det er nærliggende å tro at denne kannibalprosessen hadde vært svært smertefull dersom kroppens celler samtidig ikke hadde fått smertestillende. Og denne effekten har kortison. Det er smertestillende. Kortisonet tar vekk smerten fra cellene mens de brytes ned, ødelegges og fortæres.

 

Kortison er det absolutt verste man kan tilføre en belastningsskade. En belastningsskade er bindevev som har blitt brutt ned av for mye belastning. Det foreligger vevsskade som kroppen varsler med smerte. Smerten er ikke til å ta feil av: Hold dette i ro og hvil. Beveg ikke skadestedet, ellers gjør vondt! Fortsetter du likevel, så blir det verre. 

 

Så settes det sprøyte med kortison rett inn i det skadede vevet. Det nedbrytende hormonet lammer smertesignalene fra skadestedet og pasienten føler at dette var jammen skikkelig hjelp. Samtidig begynner de katabole steroidene, kortisonen, å fortære vevet i skadestedet. Skaden blir svakere og verre. Pasienten har nå en belastningsskade som gjennom medisineringen holdes tilbake, kronifiseres og forverres. Er pasienten i tillegg i aktivitet og unnlater å hvile skadestedet, så er det duket for at det går betydelig verre.

 

Det har blitt forsket på kortisonbruk, og forskere fant at bare en spøyte med kortison inn i et belastningsskadet muskelfeste, svekket hele skadestedet og reduserte dette vevets evne til å bygge seg opp og bli sterkere, med hele åtti-fire døgn! 84 døgn! Kortisonet gjorde skulderen enda svakere og mer sårbar, noe som gjorde at skaden lettere forverret seg.

 

Belastningslidelser er den største utgiftsposten på helsebudsjettet. Det er de mest utbredte lidelsene i samfunnet vårt. De kommer av for mye belastning. Helsevesenet har ikke kunnskap om hvordan bindevevet virker i forhold til smerte, innhenting, reparasjon og riktig hvile/trening. For å være nøyaktig: De har overhodet ikke peiling på belastningsskader. Dette er ingen kritikk av helsevesenet eller helsepersonell. De kan selvfølgelig ikke skyldes for å mangle kunnskap de ikke har hatt muligheten til å få. Ikke noe negativt kan sies om helsepersonell i denne saken. Det er bare rett og slett mangel på kunnskap om belastningsskader.

 

Jeg har snakket med leger som har forklart hvor sterkt noen pasienter kan gå fram for å få utskrevet medisiner, og ofte ber disse pasientene selv om å få sprøyter med kortison. Det kan altså i flere tilfeller foreligge et mindre eller større press på legen, om å gi "hjelp" i form av piller og sprøyter.

 

Det finnes nok av pasienter som trapper opp på legekontoret for å legge alt som er av ansvar og innsats over på legen. Men den som har kroppen og som har pådratt seg skadene, det er også den som må ordne opp i problemene. Legen kan ordne med sykmelding og undersøkelser der disse anses å være nødvendige.

 

Det kan virke som at det er et krav om at noe skal skje, ofte kan dette alene være den underliggende årsaken til at pasienten sendes fra den ene unødvendige undersøkelsen til den andre. Dette er svært dyrt for helsevesenet, og det eneste som synes å være det reelle resultatet, er at pasienten "føler at han får hjelp". Reelt sett forblir pasienten akkurat like dårlig, men "har fått svar". Jeg har snakket med mange pasienter som visste akkurat hva det var som var galt med hånden deres eller kneet, men likevel gjennomgikk de undersøkelser som bare viste til det samme som de selv på forhånd visste. Undersøkelser er ikke helbredende behandling. Pasientene er akkurat like dårlige etterpå. Helsevesenet betaler mangfoldige tusen kroner for disse undersøkelsene som bare medfører noen flere papirer.

 

 

Faktasammendrag om belastningsskader:

·      1/3 av befolkningen får før eller siden en belastningsskade.

·      Helsevesenet mangler nødvendig kunnskap.

·    ”Medisinene” som brukes virker ikke legende.

·    ”Medisinene” forverrer pasientenes skader, og på sikt også potensielt smertene.

·     ”Medisinene” (etsende syre) tar livet av utrolige 150 mennesker årlig i Norge.

·     ”Medisinene” medfører årlige 15.000 magesår i Norge.

 

Det er merkelig at noen leger og fysioterapeuter kan finne på å råde pasienter med belastningsskader om å holde det smertefulle skadestedet i aktivitet, bare jobbe på selv om det gjør vondt. Jeg fikk selv det rådet og spiste antiinflammatoriske tabletter med mageverk og stikninger i nyrene. Skadene ble bare verre og verre. Jeg fulgte legens anvisnger inntil jeg satt lenket i rullestolen. Etter flere år på skolebenken så skulle man tro at de alle sammen hadde full forståelse for at smerte er et negativt signal som sier STOPP.

 

Vi har hatt både hund og katt. De kan pådra seg overbelastninger de også. Jeg husker hunden da den sprengte seg skikkelig og fikk vondt i det ene beinet. Det var ingen lege der som sa bare gå på beinet du. Nei, hunden reagerte instinktivt. Den løftet beinet og gikk ikke på det. Utover det så holdt den seg i ro og hvilte. Den reagerte med det samme, og den reagerte riktig. Bare ei uke senere var hunden frisk og i full vigør igjen.

 

Anabole steroider

Dette er det motsatte av de katabole homonene (kortison). Oppbyggende hormoner styrker kroppen og får hele mennesket til å fungere bedre. Det er akkurat som å trimme en motor. Anabole steroider bygger opp hele organismen i større og raskere tempo. Men bildet er ikke rosenrødt. En blodtrimmet motor på superfuel går ikke så langt. Det er grunn til å tro at bruk av anabole steroider forkorter levealderen. Men det vil kun være betydelig ved langvarig bruk over mange år. Som medisinering noen uker som skadebehandling, så vil ikke pasienten komme i kontakt med eventuelle bivirkende langtidsvirkninger.

 

Anabole steroider har i forhold til andre medisiner, små og ufarlige bivirkninger. Ingen har så langt mistet livet som direkte årsak til skadevirkningene av disse medisinene. AS (anabole steroider) har vært i bruk i over seksti år, og er blant de eldste medisinene som i dag finnes. Man kjenner erfaringsmessig til virkningen svært godt. Det er trygge medisiner. Til sammenligning er brennevin livsfarlig.

 

Ti-tusenvis av amerikanere bruker anabole steroider i det som der borte kalles for anti-aging. Det mannlige kjønnshormonet testosteron gjør middelaldrende menn yngre igjen, de får tilbake vitaliteten, musklene og potensen. Dette er imidlertid medisinering av friske folk. Alderdom er ikke en sykdom. Det er en naturlig og uunngåelig del av alle menneskers liv.

 

Her hjemme må juksemakerne i idretten en gang i historien ha fått media i ulage, noe som har medført renspikra heksejakt. La det være ingen tvil: Media har malt fanden på veggen når det gjelder anabole steroider. Det er et godt eksempel på å gå etter mannen og ikke ballen.

 

Media har funnet god drahjelp i sin svartmaling, hetsing og forfølgelse av en medisintype (!) Et lite fåtall leger og såkalte medisinske eksperter, har gang på gang vært framme med hvor livsfarlige disse medisinene er. Men disse ekspertene må altså ta utgangspunkt i et fåtalls unge menn som dukker opp på behandlingssteder og sykehus, unge menn med ofte alvorlige psykiske lidelser, kriminell adferd, og med bruk av en hel rekke narkotiske stoffer, alkohol, piller, og på toppen av det hele; anabole steroider tilført i doser 20-30 ganger høyere enn normalt. Tenk om du tok 30 Paralgin forte (smertestillende) i stedet for èn…

 

Disse unge mennene med store problemer har av og til store muskler også. Disse musklene ser ut til å være et undervurdert problem for en del mennesker. Den brennende kampånden for å komme mennesker med store muskler til livs, har ikke vært noe å si på. Intense ildsjeler med nok blind aggresjon til å spre lystene sine til hele det norske folket, har i et mindre antall vært å finne med sine signaturer under den ene saken etter den andre. Saken er bare den at kriminelle bøllener er en sak, og medisiner er en annen sak. Media har tatt et knippe hardkokte forbrytere og satt som disse som resultatet av bruk av en medisin. Det er er helt absurd. Og en medikamenttype og flere pasientgrupper er de som får svi for massemedias hetsende heksejakt.                    


Medisinen anabole steroider er ikke skyld i noe annet enn de evt. store musklene, og da kun som det lille ekstra. Uten riktig trening og mat skjer ingenting.

Mens Dagbladet faktisk slo opp førstesiden på avisen sin med skadevirkningene av kortison; en sak der man belyste at kortison fortærer vev i hjernen, så er de andre mediene kun ivrige på svartmalingen av medisintypen anabole steroider.

 

Det er ingen ende på hvor ille alt er med de anabole steroidene. Et søk på nettet belyser så godt som kun negative saker omkring steroidene.Og siden det ikke finnes forskning som fastslår alle disse farene man tenker seg er der, så florerer

det med at den og den mener, og den og den tror osv. Et raskt søk på anabole steroider med søkemotoren Google, gir følgende overskrifter fra de medier som listes opp:

Mener anabole steroider kan gi hjerteinfarkt (BT.no)
... Det er også vist at anabole steroider kan påvirke blodplatenes evne til å levre seg.

 

Uføretrygdet av dopingmisbruk (BT.no)
... i BT om sitt årelange bruk av anabole steroider. ... spurte meg om hjelp til å sette sprøyter med steroider!

 

Voldsmenn mer brutale av doping - Aftenposten Nettutgaven
... Enkelte kriminelle bruker anabole steroider bevisst for ... sjalusidrap, fremstår bruken av steroider som…

 

- Gir permanente skader - Aftenposten Nettutgaven
... kriminalstatistikk. I påfallende mange tilfeller der sanseløs vold er uttørt,
har drapsmenn og overgripere gått på anabole steroider. De ...

 

Anabole steroider – farlig Rambo-medisin
... Anabole steroider - farlig Rambo-medisin. Androlog ... Anabole steroider kan gi mandigere og sterkere kropp og bedre idrettsprestasjoner. Men ...
www.helsenytt.no/artikler/anabole.htm

 

DR Nyheder Online - Indland - Anabole steroider gør svag
Anabole steroider gør svag. De ulovlige dopingstoffer, anabole
steroider, er farligere - og mere effektive - end hidtil antaget. ...
www.dr.dk/nyheder/indland/ article.jhtml?articleID=190759

 

"Steroider i vanvittig overdrevne doser kan gjøre voldelige menn mer voldelige kanskje. Men det er forskjell på å ta en drink eller drikke to flasker brennevin. De fleste skjønner forskjellen."

 

Anabole steroider er et tema som angår selvfølelsen til et mindre antall journalister, leger og såkalte medisinske eksperter.

 

I Aftenposten ble en sak presentert der anabole steroider ble framstilt som å være årsak til drap (!)  Aftenposten lister opp en rekke drapsmenn fra Sverige og Norge, der AS har blitt brukt. Trim.no gikk saken i sømmene, og fant ut at det avisen unnlot å skrive om, var at alle disse drapsmennene var ruset, på alkohol, på narkotika, og/eller var i alvorlig psykisk ubalanse. Minst en av drapsmennene var inne i en alvorlig psykose sammen med rus.

 

Lokalavisa Oppland Arbeiderblad så at det var en del problemer i deres lokale ungdomsmiljøer. På deres nettsider står det at: Oppland Arbeiderblad vil i en serie artikler se nærmere på et bestemt ungdomsmiljø i Vestoppland, der anabole steroider og vold er viktige stikkord.

 

En medisin trekkes fram som sentralt grunnlag for Opplands ungdomsproblemer. Rus er ikke på agendaen. 90% av volden i Norge skjer i alkoholrus. Selv om eksperten de intervjuer i en av artiklene sine, sier klart at det er rus og alkohol inne i bildet, så er ikke dette tema for AO. Det er en vevsbyggende medisin som spikres opp som syndebukken.

 

OA presenterer 10-15 saker med overskrifter som Doper seg og slår ned folk. I denne saken framgår det imidlertid at de voldelige var voldelige før de begynte med dopingen. Og så bomben: Alkohol er også inne i bildet, står det å lese. Med igjen, det er de anabole steroidene som høyst merkverdig dras fram som hovedmoment i sakene deres. For meg er dette like relevant som om det hadde stått "Dusjer seg og slår ned folk", eller "kjører store og aggressive sportbiler og slår pensjonister helseløse". Emneord: anabole steroider  steroider  doping  dop  antiinflammatorisk  katabole steroider  belastningslidelser  belastningsskader  

Del på FacebookMedisinene du ikke må bruke! Av John Gunnar Oppheim
3 siste fra ekspertene
D-Ribose nødvendig sammen med kreatin?
Trening
Vil bli sterkere, men ikke tyngre

5 siste innlegg i forumet
Sitter fast! Vil få bort magefettet.. Trenger hjelp..
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Dopinglisten, kosttilskudd

Rusmidler/medisiner (10 siste)

Kopirett © Trim.no AS, 6789 LOEN. Org. nr. 884 940 672 MVA. E-post: kundeservice@trim.no, redaksjonen@trim.no Ansvarlig redaktør: John Gunnar Oppheim.

Om Trim.no AS | Betingelser for bruk | Annonseringsinformasjon | Vær varsom plakaten | Redaktørplakaten