Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
BLiKKETiKK og AUGE SOM STiKK
Flere på hjemmesiden.
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss

Denne sykdommen arter seg som en betennelseaktig tilstand i kroppens ledd, og kalles også for Revmatoid artritt. Sykdommen rammer langt flere kvinner enn menn; det er anslått 2-3 ganger flere tilfeller hos kvinner. Man ser den hyppigste forekomsten hos kvinner i 50-60 års alderen. Men også barn og unge kan rammes av Leddgikt, og sykdommen kalles da for barneleddgikt eller Juvenil revmatoid artritt.

I Norge forekommer det 2-3000 nye tilfeller hvert år. 1-2% av befolkningen har Leddgikt.

Årsaken til denne typen sykdom, er som hos de andre revmatiske lidelser ukjent.

Sykdommen ytrer seg som ubehag og smerter rundt om i kroppens ledd; hyppigst angrepet er finger- og tåledd, men alle ledd kan angripes.

Det er vanlig med innskrenket bevegelighet og at leddene er stive/stivest om morgenen.

Rundt 20% av pasientene utvikler revmatiske knuter, oftest sett på oversiden av underarmene og på albuene. I tillegg kan pasienter også oppleve å få feber.

Leddgikt er en kronisk sykdom som man må regne med å ha livet ut. Den medfører en stor psykisk belastning, og kan være årsak til angst, depresjon, frustrasjon og sinne. På bakgrunn av dette vil sykdommen kunne utløse en rekke psykosomatiske symptomer, dvs. kroppslige symptomer/utslag som følge av sinnstilstand. Disse kan bestå av en mengde forskjellige symptomer, men mest vanlig er nervøsitet, mageproblem og kalde hender og føtter.

Del på FacebookAv John Gunnar Oppheim
Publisert 2001-02-02 18:19:01
3 siste fra ekspertene
store muskler med armhevninger?
Hva er kroppsbygging?
Hva slags trening i tillegg for å bedre forbrenning?

5 siste innlegg i forumet
Sitter fast! Vil få bort magefettet.. Trenger hjelp..
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Dopinglisten, kosttilskudd

Se også multimedia presentasjon!

M.E. (Myalgisk encefalomyelitt, CFS, kronisk utmattelsessyndrom)
Heftet legger fram et revolusjonerende behandlingsopplegg for m.e. pasienter på hvordan det fysiske aktivitetsnivået kan gjenvinnes. Heftet forklarer hvordan kroppens fysiologiske tilpasning til fysisk belastning virker. Med forklaringer på hva som fører til den muskulære trettheten, hvordan pasienten skal forholde seg til daglig aktivitet, hvordan forholdet mellom hvile og belastning skal tilrettelegges og så videre, så vil den enkelte her finne løsningen på hvordan et normalt aktivitetsnivå kan gjenvinnes. heftet/behandlingsopplegget, er ikke ment å være dekkende for hele lidelsen M.E, men tar for seg den fysiske/kroppslige delen og hvordan man her bør forholde seg.
Nå: kr 350.-
Bestill heftet M.E. her.

Revmatiske lidelser
Heftet legger fram nyutviklet og revolusjonerende behandlingsopplegg for revmatikere. Opplegget setter den enkelte i stand til å kvitte seg med smerter og skader i ledd og muskler.
Nå: kr 350.-
Bestill heftet revmatiske lidelser her.

Revmatisme og M.E.

Kopirett © Trim.no AS, 6789 LOEN. Org. nr. 884 940 672 MVA. E-post: kundeservice@trim.no, redaksjonen@trim.no Ansvarlig redaktør: John Gunnar Oppheim.

Om Trim.no AS | Betingelser for bruk | Annonseringsinformasjon | Vær varsom plakaten | Redaktørplakaten