Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
A wait, on the Good rate
Flere på hjemmesiden.
Aktuelt på iform.no
Aktuelt på Slankenett.no
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss

Denne sykdommen arter seg som en betennelseaktig tilstand i kroppens ledd, og kalles også for Revmatoid artritt. Sykdommen rammer langt flere kvinner enn menn; det er anslått 2-3 ganger flere tilfeller hos kvinner. Man ser den hyppigste forekomsten hos kvinner i 50-60 års alderen. Men også barn og unge kan rammes av Leddgikt, og sykdommen kalles da for barneleddgikt eller Juvenil revmatoid artritt.

I Norge forekommer det 2-3000 nye tilfeller hvert år. 1-2% av befolkningen har Leddgikt.

Årsaken til denne typen sykdom, er som hos de andre revmatiske lidelser ukjent.

Sykdommen ytrer seg som ubehag og smerter rundt om i kroppens ledd; hyppigst angrepet er finger- og tåledd, men alle ledd kan angripes.

Det er vanlig med innskrenket bevegelighet og at leddene er stive/stivest om morgenen.

Rundt 20% av pasientene utvikler revmatiske knuter, oftest sett på oversiden av underarmene og på albuene. I tillegg kan pasienter også oppleve å få feber.

Leddgikt er en kronisk sykdom som man må regne med å ha livet ut. Den medfører en stor psykisk belastning, og kan være årsak til angst, depresjon, frustrasjon og sinne. På bakgrunn av dette vil sykdommen kunne utløse en rekke psykosomatiske symptomer, dvs. kroppslige symptomer/utslag som følge av sinnstilstand. Disse kan bestå av en mengde forskjellige symptomer, men mest vanlig er nervøsitet, mageproblem og kalde hender og føtter.

Del på FacebookAv John Gunnar Oppheim
Publisert 2001-02-02 18:19:01