Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
Stortinget er av utseende en kopi av en svensk vedkomfyr
Flere på hjemmesiden.
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss

Resultatene er kanskje ikke så overraskende når vi vet at testosteron er et hormon som er knyttet til selvsikkerhet og viljen til å ta sjanser.
I en ny studie fra universitetet i Cambridge kommer det nemlig frem at mannlige finansmeglere har et høyere testosteronnivå allerede fra morgenen av de dagene de gjør det spesielt bra.

Forskerne fulgte 17 Londonbaserte finansmeglere i alderen 18 til 38 over en toukers periode. Meglerne avla spyttprøver to ganger i døgnet, før og etter arbeidstid. Hormonnivået i prøvene ble målt opp mot dagens økonomiske prestasjon, skriver nettutgaven av Time Magazine.
TESTOSTERON ØKER DRIVEN: Det mannlige
kjønnshormonet styrer menn og kvinner til både
større kampvilje og resultater.
På bakgrunn av testresultatene mener forskerne å ha funnet at et høyt testosteronnivå etter endt arbeidsdag sammenfaller med en god økonomisk fortjeneste. I tillegg indikerer et høyt testosteronnivå om morgenen at dagen kan bli mer innbringende enn normalt.

- Ikke overraskende
- Disse resultatene er kanskje ikke så overraskende når vi vet at testosteron er et hormon som er knyttet til selvsikkerhet og viljen til å ta sjanser, sier tidligere finansmegler og leder av studien, John Coates, til Time Magazine.

Også i dyreverdenen ser man eksempler på testosteronets betydning. Tidligere studier har vist at dyr som har et økt testosteronnivå lettere går i kamp, krever større territorium enn normalt, og tar større sjanser.

- Vi kan se at det samme mønsteret går igjen hos meglere som er ordentlig i siget. Man kan lett komme til et punkt hvor man tar sjanser og avgjørelser man ellers ikke ville tatt når testosteronet øker kraftig, sier Coates.

Meglernes kortisolnivå viste seg også å stige eller synke proporsjonalt med bevegelsene i markedet. Kortisol er et hormon som opptrer når kroppen utsettes for stress, og det kan påvirke humøret og evnen til å ta beslutninger.

Studien er publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences.
 
Artikkelen er hentet fra www.dinside.no
Del på FacebookHøyt testosteron øker prestasjonene Av Geir Arne Johansen
3 siste fra ekspertene
Trenger jeg slankeoperasjon?
Vil bli litt tjukkere
kan jeg kutte ut maten etter trening og slanke meg?

5 siste innlegg i forumet
Sitter fast! Vil få bort magefettet.. Trenger hjelp..
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Dopinglisten, kosttilskudd

Se også kategoriene Kosttilskudd og Kosthold.

Prestasjonsøkende

Kopirett © Trim.no AS, 6789 LOEN. Org. nr. 884 940 672 MVA. E-post: kundeservice@trim.no, redaksjonen@trim.no Ansvarlig redaktør: John Gunnar Oppheim.

Om Trim.no AS | Betingelser for bruk | Annonseringsinformasjon | Vær varsom plakaten | Redaktørplakaten