Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
Ærru`loco? D ække koko me sjoko!
Flere på hjemmesiden.
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss

Spørsmål:
Jeg er en mann på 31 år som fikk kyssesyken for ett og et halvt år siden. Trente hardt i fire måneder mens sykdommen var i kroppen, uten å vite det. Sliter med å komme tilbake til god fysisk form og kondisjon. Får ofte halsbetennelseslignende symptomer etter hard kondisjonstrening. Hva bør jeg gjøre for å komme i bedre form?

Svar:
Kyssesyken er en sak man hører om stadig vekk, og det gjentatte rådet er å holde seg unna fysisk anstrengende aktivitet. De første seks månedene etter kyssesyken er det normalt at trening frarådes. I noen tilfeller kan bortfallet være av lenger varighet.

Du bør dersom du bedriver trening og kan gjøre det, kun trene lett når du har overskuddet inne. Ikke anstreng kroppen. Sørg for at treningen føles lett, positiv og god. Ligg gjerne på rundt 130 i puls.

Lett oppblostring av infeksjoner som halsbetennelse, er et klassisk symptom på at kroppens immunforsvar er svekket. Immunforsvaret er følsomt for hva kroppen utsettes for og gjennomgår, og sykdom og/eller for mye/for hard trening er typiske innfallsvinkler til et redusert immunforsvar.

Husk at trening er nedbrytende. Det er hvile som fører til at kroppen bygger seg opp. Hvile er 50% av treningsprogrammet ditt. Treningen er derfor et nedbrytende element som må nøye og forsiktig porsjoneres for at kroppen skal tilpasse seg og bli større, sterkere, mer utholdende og bedre.

Riktig trening gir et akkurat passe og sunt, godt stimuli, som faktisk bygger opp immunforsvaret og kroppens funksjonelle systemer. Med det samme treningen reduserer overskuddet for mye, så ser man dette i reduksjon av kroppens generelle tåleevne, den psykiske tåleevnen, innlæringsevnen, motorikk, koordinasjon og som nevnt, immunforsvaret. Så tren lett på toppen av overskuddet. Daglig lett trening er mye bedre enn ett eller to skippertak i uka. Kroppen liker det jevne, daglige og lette. Om du starter med 1 lett armheving i dag, vil du akkurat like lett ta 50 stykker om et års tid. Du utvikler altså styrke og muskelmass ved å trene like lett hele tiden.

Del på FacebookHvordan komme tilbake etter kyssesyken? Av John Gunnar Oppheim
3 siste fra ekspertene
Bygge muskler uten økende kroppsfett?
Lav maks.puls- kommer ikke over 188
Alltid full av energi og aldri pumpa

5 siste innlegg i forumet
Sitter fast! Vil få bort magefettet.. Trenger hjelp..
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Dopinglisten, kosttilskudd

Fakta om trening
Introduksjon
Oppvarming
Trening av utholdenhet
Trening av styrke
Trening av hurtighet
Trening av tyøelighet
Trening av teknikk
Trening av koordinasjon
Formtopping
Tilpassing ved trening
Treningsplanlegging
Føle på kroppen

Kontrollere trening:
Telle gjentagelser
Måle tid
Pulsmåling
Treningsdagbok

Trening (10 siste)

Kopirett © Trim.no AS, 6789 LOEN. Org. nr. 884 940 672 MVA. E-post: kundeservice@trim.no, redaksjonen@trim.no Ansvarlig redaktør: John Gunnar Oppheim.

Om Trim.no AS | Betingelser for bruk | Annonseringsinformasjon | Vær varsom plakaten | Redaktørplakaten