Trim.no søk
Partnere

Kroppsbygging & fitness

Alt om slanking

För oss som tränar!
Ord fra hjemmesiden
God ballast ekje livets last
Flere på hjemmesiden.
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
annonse:
Om Trim.no AS | Annonsere | Programmer & hefter | Trim.no på din side/RSS | Behandlingsopplegg | Kontakt oss


Fysiologi

Fysiologi / Anatomi
Fysiologi (av gr.), er den vitenskapsgren som studerer hvordan levende organismer og deres organer og celler fungerer.

Anatomi
Anatomi (av gr. anatemnein, skjære opp), læren om organismenes bygning.

CellerKroppens minste byggesten kalles for celle. Livet vårt begynte som en celle, som litt etter delte seg til to, og slik fortsatte celledelingen til det var dannet det riktige antall celler som den menneskelige organisme består av.
Les mer
BenBena er satt sammen med knokler og ledd og danner det som kalles skjelettsystemet. Sammen med muskelsystemet utgjør skjelettsystemet bevegelsesapparatet.
Les mer
LeddLeddene våre har til oppgave å gjøre bevegelse mulig. De utgjør forbindelsen mellom ben.
Les mer
BindevevBindevevet utgjør det vevet som det finnes mest av i kroppen, og deles inn i typene benvev, bruskvev, bloddannende vev samt gruppen binde- og støttevev.
Les mer
MusklerMusklene utgjør kroppens "motor", og ved å framkalle sammentrekning gjør de det mulig for oss å bevege kroppen. I tillegg er muskelmassen med på å gi kroppen form og utseende.
Les mer
HormonsystemHormoner kan betraktes som kjemiske budbringere som igangsetter forskjellige reaksjoner rundt om i kroppens vev. Hormonene blir produsert i forskjellige endokrine kjertler og spres i kroppen via blodet. Således virker hormoner mer generelt og saktere enn nervesystemets raske og spesifikke virkning.
Les mer
ÅndedrettsystemetÅndedrettsystemet er i hovedsak lungene, men har også tilhørende deler som luftrør, bronkiene, nesehulen, strupehodet og munnhulen.
Les mer
Hjerte- karsystemetHjertet utgjør sammen med blodårene hjerte/karsystemet, og består av det store og det lille kretsløpet. Det store kretsløpet går mellom hjertet og resten av kroppen, mens det lille kretsløpet befinner seg mellom hjertet og lungene.
Les mer
FordøyelsessystemetFordøyelsessystemet begynner i munnen og slutter ved endetarmsåpningen. Mellom disse to åpningene ligger hele det transportsystem, organer og mekanismer som bearbeider maten til næringsstoffer som kroppen kan nyttiggjøre seg.
Les mer
LymfesystemetLymfesystemet er et transportsystem for vevsvæske, og foregår utenfor kroppens blodsirkulasjon. Lymfeårene utgjør et fint nettverk som befinner seg rett under huden; dette nettverket går etterhvert over i større lymfeårer som samler vevsvæsken og transporterer den gjennom lymfeknutene og til slutt fram til vener i halsens edre del; her føres lymfen ut i blodet.
Les mer
UrinsystemetUrinsystemet består av nyrene, urinlederne som går fra nyrene til urinblæren, og forbindelse ut i kroppen. Nyrene renser blodet for avfallsprodukter, som skilles ut i urinen. Urin produseres i nyrene, og føres så gjennom urinlederne til urinblæren.
Les mer
ImmunforsvaretImmunforsvaret er det systemet i kroppen som har til oppgave å beskytte oss mot fremmede og skadelige mikrober som medfører infeksjon, og mot celler i kroppen som er syke, skadede eller i unaturlig forandring.
Les mer
Psykisk kapasitet er også fysiologisk!HJERNENS MOMENTER: Din kapasitet er styrt gjennom en mekanisme i hodet vi kaller "Passasjen".
Les mer
UV-stråling og vitamin D – Er det sunt å sole seg? Alle behøver tilstrekkelig mengder med vitamin D, men det finnes enkelte grupper som har behov for større mengder enn vanlig. Vitamin D-syntesen blir dårligere når man blir eldre, og eldre personer er derfor blant gruppen som behøver mer vitamin D enn andre, både med kosten og med økt soleksponering.
Les mer
Fysiologisk betydning av pulsPulsen din henger nøye sammen med treningsinnsatsen din og treningstilstanen din. Forståelse av pulsen kan være svært viktig for mange utøvere.
Les mer


3 siste fra ekspertene
Før 800 timer på sykkelen, nå trene seg opp igjen?
Rumpe/lår
Hvorfor forblir pulsen høy etter trening?

5 siste innlegg i forumet
Sitter fast! Vil få bort magefettet.. Trenger hjelp..
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Sv: Dopinglisten, kosttilskudd
Dopinglisten, kosttilskudd

Fysiologi

Kopirett © Trim.no AS, 6789 LOEN. Org. nr. 884 940 672 MVA. E-post: kundeservice@trim.no, redaksjonen@trim.no Ansvarlig redaktør: John Gunnar Oppheim.

Om Trim.no AS | Betingelser for bruk | Annonseringsinformasjon | Vær varsom plakaten | Redaktørplakaten