Det er 4 viktige holdepunkter som bør være inkludert i et hvert treningsopplegg for at det skal gi fremgang.BEVAR SMILET: Tren på overskuddet og ikke slit
deg ut! Framgangen kommer når du hviler ut.
Hvis du følger våre 4 enkle råd, er du langt på vei mot målet ditt.


Det er treningen du legger ned som skaper treningsmessig fremgang. For at styrke/kondisjon skal øke og bli bedre, er kroppen nødt til å ha et stimuli i form av en økende intensitet og treningsbelastning. Veldig ofte er det nettopp her, folk ser du til å synde mest. Det dreier seg ofte om feil type trening, for hard trening og for høy intensitet. I andre tilfeller er grunnen for lite trening, feil øvelser osv. Vi har utarbeidet 4 regler som er avgjørende for at treningen din skal gi deg den fremgangen du ønsker.  1. Det viktigste med all trening er hvile. Det er utrolig viktig at kroppen er uthvilt og har et positivt overskudd før du begynner treningen. Er ikke kroppen uthvilt vil treningen føre til en motsatt effekt enn det du ønsker. Vi anbefaler derfor at du starter forsiktig og bruker tiden til hjelp.
  2. Riktig treningsmengde er en meget viktig faktor. Du må tilpasse treningsmengden til den fysiske formen du befinner deg i pr. dags dato. Veldig mange overvurderer seg selv, og begynner med alt for stor treningsmengde. Er det lenge siden du har drevet noen form for fysisk aktivitet, så anbefaler vi å starte med å trene 1 gang i uken.
  3. Riktig forhold mellom hvile og trening. Du vil først merke fremgangen når forholden mellom treningsmengden og kroppens hvileperiode er i en god balanse.
  4. Tidsaspektet. Ved oppstart av et treningsprogram, så er det viktig å tenke på at en må ta tiden til hjelp. En oppnår ikke resultatet over natten, men ved hjelp av god innsats over uker og måneder.Trening og hvile er viktig, men ikke alt. Vi har som tidligere nevnt at du er avhengig av et positivt overskudd i kroppen for å merke fremgang i treningsprogrammet ditt. Du oppnår dette overskuddet ved hjelp av hvile. Det er derfor meget viktig at du legger inn hvileperioder i treningsprogrammet ditt. Det er viktig å ikke se bare på antall timer og dager med hvile, men den faktiske kvaliteten på hvilen. Stress i jobben, i hverdagen kan ha stor innvirkning på at den planlagte hvilen ikke får den ønskede kvaliteten. Sykdom, medisiner og manglende kosthold er også viktige faktorer som kan redusere kvaliteten på din hviletid. </P>

Artikkelen er hentet fra www.kroppoghelse.net.