Er det realistisk og gjennomførtbart mulig å gå ned åtte kilo kroppsfett på 8 uker?

   
 
 

Spørsmål:
Jeg er en jente på 18 år. Jeg vil nå ned til 55 kilo. Jeg trener håndball 3 kvelder i uka, + en del gym på skolen. Hva kan jeg gjøre for å gå ned disse 8 kiloene ganske raskt? Kan jeg klare det på åtte uker?

Svar:
8 kilo på 8 uker er i utgangspunktet realistisk gjennomførbart mulig. Du har forhåpentligvis forbrenningen oppegående. Har du slanket deg lenge, kan forbrenningen være halvert, og da “tviholder” kroppen på kiloene.

Fasthold matinntaket ditt på et sted som gjør at vekta kryper nedover. Slank deg i et fornuftig tempo som gjør at du holder ut. Prøver du deg på svært rask slanking, skal du vite at dette tilsvarende sliter på motivasjonen og viljen din. Å prøve å bite over for mye, kan resultere i at du ikke får en matbit i munnen. Slankere med stort pågangsmot og knallharde starter, står i stor fare for å havne på jo-jo-karusellen, der de slanker beinhardt for så å sprekke så det synger.

Sultslanking reduserer forbrenningen, og kan potensielt føre til at man legger lett på seg igjen. Så jevn og rolig kontinutet gir også stabile, trygge og sikre resultater (kan). Ikke ha det travelt. Livet er langt nok det.