TESTET PÅ MUS: Vekttrening kan være like effektivt som utholdenhetstrening med tanke på fettforbrenning og utvikling av diabetes.Amerikanske forskere ved Boston University fremstilte mus som hadde et gen som ga dem muskler lik de som dannes ved vekttrening.Når genet ikke var virksomt ble musene fete og utviklet leverproblemer.


Når genet var aktivt ble fett forbrent. I tillegg forsvant leverproblemene og det sluttet å være resistent mot insulin, en tilstand som kan lede til diabetes type II.


Dette til tross for at musene fortsatte å spise en diett med høye nivåer av fett og sukker og ikke økte den fysiske aktiviteten.Musene ble modifisert til å utvikler type II muskelfibre, en type muskelfibre som stimuleres til vekst ved vekttrening. Dette er ulikt muskelfibrene (type I) som utvikles ved utholdenhetstrening.Type II muskelfibre ser ut til å kunne være viktig i å kontrollere metabolismen i hele kroppen. Om man har mye av disse type II fibrene vil man , uavhengig av aktivitetsnivå, fremdeles forbrenne mye energi.Om dette er tilfelle også på mennesker så vil dette kunne påvirke spesielt eldre mennesker som har problemer med utholdenhetstrening. Det vil også kunne være svært tilfredsstillende idet effektene av styrketrening kommer raskt.