FJERNER MATLYSTEN: Amfetamin sies å være Hollywoods slankeoppskrift, og her hjemme har slankedronningen Grete Roede brukt det. Men virker det?SNORTING: Stoffet inntas ved å innhalere det
gjennom nesen.
Hollywood har brukt amfetamin som slankemiddel, og her hjemme har også slankedronningen
Grete Roede gjort det.


Mens kaloriforbrenningen øker, så forsvinner matlysten. Det sier seg selv at denne kombinasjonenkan gieffektiv slanking.


En kikk påhistorikk:
Amfetamin ble tatt i bruk som legemiddel i 1927 for behandling av astma og forkjølelsessymptomer fordi det utvider luftveiene. Raskt ble den oppkvikkende og sultdempende virkningen oppdaget, og stoffet fikk en viss utbredelse som slankemiddel. Rundt 1935 ble det registrert for behandling av konsentrasjonsvansker med hyperaktivitet (ADHD) og søvnsykdommen narkolepsi. Under andre verdenskrig ble amfetamin brukt av soldater for å fremme våkenhet over lengre tid. Fremdeles brukes lave doser amfetamin i krigssituasjoner i flere land. I Norge i dag selges reseptpliktige amfetaminholdige tabletter (på registreringsfritak) for behandling av ADHD og narkolepsi.
HVITT PULVER: Amfetamin hemmer ikke
bare matlysten, den kan også hemme
kroppens anabolisme (oppbyggende evne).
Man har altså også benyttet amfetamin som slankemiddel i enkelte land, men det er ikke lov i Norge. Amfetamin er i henhold til loven forbudt å innta.


Amfetamin, også kalt ”speed” , eller ”makka”, omsettes vanligvis som pulver og tas ved svelging, snorting eller settes med sprøyte. Som navnet tilsier øker disse midlene tempoet i mange av kroppens organer. Man puster raskere og pulsen, blodtrykket samt temperaturen stiger. Det er vanlig å føle seg oppstemt og kreativ.


Kan ikke anbefales
Man kan ikke anbefale amfetamin som slankekur, da det er ulovlig å bruke amfetamin i Norge. Det er også viktig å være klar over at medisinen amfetamin, som alle andre medisiner, har sine bivirkninger. trim.no anbefaler at slanking kun foregår ved riktig økt fysisk belastning (trening), og slanking. Medisiner er til for de syke.


Vær obs på at amfetamin kanredusere kroppens anabolisme
Amfetamin hadde vært et godt hjelpemiddel til slanking dersom den ikke reduserte og brøt ned kroppens vekstmiljø hos ikke-tilvente brukere.Det er dessverre slik at amfetaminbruk hos ikke-tilvente brukere kan redusere kroppens anabolisme, bryte ned testosteron, og svekke muskelstyrke og muskelstørrelse. Amfetaminen kan bryte ned nær sagt hele kroppen hos brukere som reagerer på amfetaminen med å bli høye (ruset/kraftig oppstemt). For så lenge amfetaminen gir denne effekten, så vil den innebære en sterk stressfaktor for kroppen. Det vil kunne føre til at kroppens anabolisme svekkes.
Dette er en tester som viaurin kan
påvise narkotika i blodet. Testen på
bildet over påviser bruk av kokain og
hasj.


Ikke-tilvente brukere som går på amfetamin, kan etterhvert bli avmagret, fysisk svekket, og ha en generell dårlig helsetilstand.


Amfetaminkan givarierende virkning og reaksjoner
Tilvente brukere av amfetamin, reagerer ikke lenger på amfetaminen med å få rus (bli høye). Dette betyr at kroppen ikke lenger utsettes i samme gradfor stress/nedbrytning. Så tilvente brukere kan både slanke seg og trene med god effekt, uten at kroppens anabolisme reduseres i særlig grad.


Relaterte linker:
Slankedronningen Grete Roede brukte amfetamin for å bli tynnere, skriver hun i sin nye bok, «Lettere». Ifølge Her og Nå inneholder boken fortellingen om hvordan Roede begynte å bruke stoffet på 60-tallet:
http://www.kjendis.no/2007/01/02/487558.html


wikipedia.org
http://no.wikipedia.org/wiki/Amfetamin


slankenett.no
Unge slanker seg med Ecstacy