Amfetamin som slankemiddel

0
376

Amfetamin er et narkotisk stoff som opprinnelig ble benyttet mot tett nese, tretthet og som slankemiddel. Man observerte at stoffet også ga økt overskudd og tiltakslyst. Det ble derfor utprøvd og brukt under andre verdenskrig for å øke soldatenes utholdenhet.

Man har altså også benyttet amfetamin som slankemiddel i enkelte land, men det er ikke lov i Norge. Amfetamin er i henhold til loven forbudt å innta.

I dag blir amfetamin og det beslektede medikamentet efedrin, benyttet i behandlingen av søvnlidelsen narkolepsi og til barn med betydelige konsentrasjonsproblemer og i enkelte hostesafter. Man benytter også amfetamin som behandlingsform hos barn med hyperaktivitet (AD/HD).

Amfetamin, også kalt ”speed” , eller ”makka”, omsettes vanligvis som pulver og tas ved svelging, snorting  eller settes med sprøyte. Som navnet tilsier øker disse midlene tempoet i mange av kroppens organer. Man puster raskere og pulsen, blodtrykket samt temperaturen stiger. Det er vanlig å føle seg oppstemt og kreativ.

Appetitten og søvnbehovet avtar og enkelte kan holde det gående i opptil fem – ti dager uten søvn. I en slik situasjon er man naturligvis sårbar og alvorlige angstanfall og akutte psykoser er ikke sjelden.

Det økte blodtrykket og påvirkningen av hjertet øker dessuten risikoen for hjerneblødning og hjertestans. Enkelte kroniske misbrukere av amfetamin utvikler en langvarig schizofrenilignende psykose.

Grete Roede brukte amfetamin som slankemiddel.
http://www.kjendis.no/2007/01/02/487558.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here