Anabole androgene steroider (oppbyggende hormoner), er en lovende medisin for belastningsskade-pasienter. Bivirkningene er få og forbigående, men langvarig bruk med høye doser kan føre til nedsatt levealder.Ikke-medisinsk bruk
Kroppsbyggere og utøvere som bruker store doser anabole steroider, bør tenke seg om. For studier og erfaringer viser at langvarig bruk av AAS kan medføre nedsatt levealder. Det er altså en pris å betale. For de utøvere som ikke tenker å slutte med sin medisinbruk, så bør man i alle fall prøve å komme ned på et fornuftig doseringsregime. Det finnes i dag store kroppsbyggere som hevder seg internasjonalt, og de har aldri brukt mer enn 1000 milligram med sustanon 250 i uken. Dette kan i seg selv høres mye ut, men det er faktisk lite i forhold til de koko-doseringer en del der ute opererer med.


Medisiner virker ikke bedre jo mer man tar av dem. Dette gjelder spesielt godt for anabole steroider. Kroppen kan kun ta til seg en viss mengde hormoner. Deretter vil det som er for mye, konverteres til østrogen og ellers skilles ut i urinen. Optimal oppbyggende effekt kan oppnås med langt lavere doser enn man skulle tro. Så til deg som setter store doser. Kutt ut det. Glem det. Gå heller for lave/moderate doser.
Medisiner er til for de syke
AAS er en meget lovende medisin for behandlling av kroniske belastningsskader og revmatiske plager i muskler og ledd. Men man snakker da om kortidsbruk og lave doser. Den forkortede levealderen som måtte komme ut av et par måneders bruk, er så liten at den er ingenting å regne på. Det er langvarig bruk som går over 10-20 år med høye doser, denne artikkelen bygger på som nedsettende på levealderen.Kilder:
Steroid Abuse Shortens Life Span
NEW YORK, May 08 (Reuters) — Men who abuse anabolic steroids in an attempt to bulk up their muscles may end up shortening their life span.