ANABOLE STEROIDER: Hormonbehandling av friske, godt voksne menn som ønsker å bli som yngre. Det gir kanskje mer liv til årene, men de blir færre.

Den amerikanske anti-aging-bølgen treffer oss snart?


HOTT i USA: Ti-tusener av middelaldrende amerikanere går nå på anabole steroider for å motvirke alderdommen. Kommer denne terapiformen til Norge?
DU LØFTER PLUTSELIG TYNGRE; RASKERE OG MER,
hva skjer? Jo, du har begynt å skyte testosteron,
nå er det ikke bare lenger ungdommen som skal
misbruke anabole steroider. Nå skal de godt
voksne karene også hive seg på!
Teorien – and the bright side
Testosteron virker foryngende, vitaliteten, libidoen, humøret og velværet øker. Og musklene som mannen mistet i overgangsalderen, ja de kommer tilbake. Ja til og med huden blir penere. Testosteron tar femtiåringen tilbake 10-15 år. gjett om du føler deg yngre, sprekere og rett og slett mye bedre!


Take off for testosteron i USA
I USA har denne anti-aging-greia tatt helt av. Ti tusener av amerikanere i femtiårene går nå på anabole steroider. Du hører gjerne ikke så mye snakk om benevnelsen ”anabole steroider”, men det mye mer pent medfarte ordet ”testosteron”. Men vi snakker om samme greia.


Kommer denne farsotten til Norge? Vi nordmenn følger jo opp og på med det meste som koker opp i statene. Vil det bli vanlig praksis å kjøre kurer med anabole steroider for menn som har gått over på de eldre dagene? Det er slett ikke utenkelig.
AKSEPTER ALDERDOMMEN, men
vit at du kan gi jernet til du er
både 80 og 90 år.
Bør alderdommen behandles som en sykdom?
Jeg mener nei. Alderdommen er en naturlig del av livet. Godt voksne menn kan utmerket godt leve med det senkede testosteronnivået de får når livet går mot alderdommen. I USA tok det av med plastisk kirurgi først, og denne praksisen er i dag helt vanlig, normal og noe de aller aller fleste ser på som helt i orden. OK. Så kommer den medisinske delen, å endre kropp og sinn med hormoner. Som sagt så er dette i statene godt i gang, og aksepten ser ut til å gå samma vegen som med plastisk kirurgi. I Norge har plastisk kirurgi slått godt an etter hvert, og folk har vel etter hvert roet seg ned og innsett og akseptert at denne plastiskkirurgien slett ikke er så dum likevel. Jeg aner at denne hormonbehandlingen av menn vil gå samme veien her i vårt ganske fedreland.


Å tukle med naturen, det moderne samfunns hobby
Det ser ut som vi i vår moderne tid, stadig brøyter oss lenger inn i naturen, inn i kroppsformer, fett, og videre oppover til gener. Det er en stadig økende aksept for at det er i orden å manipulere og endre alt som endres kan i mennesket og i verden. Noe av det er til en viss grad positivt og bra, mens andre ting kanskje ikke er så bra. Ola Nordmann har takket ja til fettsuging, kirurgiske inngrep som virkemiddel mot fedme, og kirurgiske inngrep for å rette på neser, ører, hake osv. Og så må vi ikke glemme botoxen da. Rynkefrie syttiåringer, er det noe kuult da? Og nå kommer det neste som igjen vil føre til at grenser flyttes og oppfatninger endres: Å behandle friske mennesker med medisiner.
UNNGÅ BIVIRKNINGER ETTER BESTE EVNE:
Medisiner har ofte et sett av potensielle
bivirkninger. Dette må du ta med i
kalkylen om du skal eller skal ikke.
Teorien – the dark side
En av grunnene til at jeg sier at medisiner er til for de syke, er at de aller, aller fleste medisiner har bivirkninger, negative effekter som kan berøre deg, din helse og din livsstil. Anabole steroider er blant de aller tryggeste medisinene, men det kan likevel ikke unngås å si det at disse medisinene også kan ha/har bivirkninger. Jeg tenker som så at et menneske som er friskt, bør styre unna medisiner. Jeg kan ikke se at medisiner er noe friske folk bør gå på. Men igjen så sier jeg det: Var det opp til meg, så skulle hver enkelt ha fått tatt sitt valg om eller ikke.

Møter anti-aging seg selv i døren?
Jeg tviler ikke to sekunder på at det å gå på anabole steroider virker foryngende og vitaliserende. Anabole Androge Steroider som det egentlig heter, er effektive hormoner som får hele kroppen til å vokse, forbedre seg utover det naturlige, og i det hele tatt få det meste til å bli bedre. Men anti-aging? Det er vel ikke opplest og vedtatt, men jeg sier med rimelig stor sikkerhet at bruk av anabole steroider forkorter livsalderen. AS speeder opp celledelingen og får hele organismens utvikling til å skyte fart. Du kan sammenligne det med å trimme en bil. Den vil gå fortere ja, men ikke så langt. Trimma motorer varer ikke så lenge som de som ikke er det. Så anti-agingen arbeider slik også: Terapien tar vekk noen av alderdommens leveår.