ANABOLE STEROIDER IKKE BARE DØDEN? Hvordan kommer den nye anti-aging-motebølgen til å treffe nordmenn, som går med en formening om at anabole steroider er rene døden på boks?

Anti-agingens anabole steroiderANABOLE STEROIDER: Medisinen kan
tilføres gjennom sprøyte, oralt
(tabletter), og det finnes også plaster
der medisinen trekker inn gjennom
huden.

SUKSESS-TERAPiEN FRA USA: Amerikanerne har oppdaget at testosteroninnsprøyting kan få de godt voksne gutta tilbake i ungdommen. Mer muskler, større velvære, penere hud and you name it. Men hvordan skal vi forholde oss til dette da? Anabole steroider er jo omtrent synonymt med satan.


Anabole steroider
De unngår helst å bruke denne betegnelsen, ”anabole steroider”, de kaller det heller for testosteron og/eller bruker kun produktnavnet. Og det er kanskje ikke så rart, for maken til svartmaling av en type medisiner, skal man lete lenge etter. Nedturen for AAS (Anabole Androgene Steroider), begynte vel så smått da de begynte å bli tatt i bruk innen idrett. Dette resulterte i to moment. Det ene var at medisiner som AAS ikke var sunt å proppe i seg, og derfor ville man ikke tillate bruk innen idretten. Men selvfølgelig så fantes det flust av idrettsfolk som ikke gikk av veien for å bruke AAS likevel. Og herfra startet oppslagene i media om den ene etter den andre som ble tatt. Det folk hørte om anabole steroider, var stort sett det som kom fram i media, og det var alltid negativt. Det var juks, det var bedrag, det var unaturlig, det var farlig, og brukte du det så var du nemmen ikke helt god. Juksepaver fra idretten og media må ta skylden for den folketroen som i dag sitter støpt hva angår AAS. Det merkelige er at media og folk ikke tok for seg, eller bare for seg, den idrettsmannen som ble tatt, men etter hvert så begynte man å gå mer og mer etter mannen og ikke ballen. Medisinen anabole steroider ble rakket nord og ned, det var livsfarlige greier, og det medførte kun og blott elendighet. Anabole steroider ble svartmalt med minst 666 strøk. Begrepet ”anabole steroider” er per i dag å regne som nærmest et banneord, og videre begynner det å ligne på tabu. Det er rett og slett merkelig.
Dørvaktene, bøllene og muskelmennene
Det er ikke til å stikke under en stol at små, tynne og irriterte medafolk har nyttet høvet til å rakke ned maksimalt på anabole steroider, for da å komme disse store muskelbergene i døra, på gata, på puben, på discoen, til livs. Det er ikke stilig å ha lite trøkk i skjorta når det står en diger, brun og muskuløs fyr i døra, og alle jentene smiler og liker (grovt sett dette). Men iallfall, det kan synes som det finnes en krigsfront mellom media og muskelgutta.


Det finnes altså en samfunnsminoritet av kriminelle stoffmisbrukere som herjer gatelangs og innendørs. Samfunnets gale gutter på skråplanet. Uheldigvis har denne gjengen en forkjærlighet for store muskler og stor styrke. De har dermed lagt sin forkjærlighet på anabole steroider. Dette har ikke gagnet denne omtalte medisinen det slag. Det har blitt til enda et svært negativt forhold, og igjen så angripes medisinen AAS. Det later til at man blir kriminell, ødelagt, voldsmann og kanskje til og med drapsmann. Media kjører på, og folk de får et mer og mer negativt syn på anabole steroider. Som du ser, så er det ikke medisinen anabole steroider som har gjort noe galt, eller er noe galt, det er brukerne av denne medisinen som bringer alt det vonde fram.
ETTER MIN OPPFATNING: Dagens medisinbruk
hos pasienter med belastningsskader og/eller
revmatikere, skulle mer eller mindre opphøre!
Og jeg ville heller tatt i bruk anabole steroider
for å hjelpe pasientene til å bli friske igjen.
Så hva er sannheten om anabole steroider?
Sannheten er at anabole steroider fortjener et godt rykte, for det er en virksom, effektiv og trygg medisin. Som alle andre medisiner, har AAS også mulige bivirkninger, så vi snakker uansett ikke om helsekost. Men AAS er blant våre eldste medisiner (av hva du finner i apotekhyllene i dag), den er godt utprøvd, og vi vet nøyaktig hvordan den virker. Det er komplett umulig å ta overdose av denne medisinen, og det er knyttet svært få dødsfall opp til den. Idrettsutøvere har inntatt så store doser at man kunne bli mørkeredd av mindre, men de lever og fungerer i beste velgående. Hadde AAS vært en farlig medisin, jeg lover deg, idrettsutøvere hadde stupt som fluer. Brukes det derimot fornuftige doseringer, så har flere studier og forskning konkludert med at dette er medisiner som kan brukes trygt.
ANABOLE STEROIDER – den store stygge
ulven. Hvorfor? Hvordan kunne en så
god og trygg medisin bli så upopulær
at leger unngår å hjelpe mennesker
med en medisinsk behandlingsform
som dette?
Anabole steroider og anti-agingens æra
Det skal bli interessant å se hvordan denne anti-aging-bølgen treffer Norge, hvis den gjør det, og jeg tror den gjør det. Nå skal altså anabole steroider, den store stygge ulven, tas i bruk på godt voksne menn som ønsker å forynge seg. Det reiser seg noen spørsmål: Er anabole steroider rakket så langt ned i dritten her til lands, at en slik behandling ikke vil spre om seg? Og om denne behandlingsformen brer seg utover, hva skal man da tro og mene om anabole steroider? Er det virkelig mulig at nå kommer det et positivt bidrag til denne medisinens rykte, historie og omdømme?


Jeg vet ikke, men det irriterer meg at medisinen anabole steroider er så svartmalt og hetset. Det kunne vært _den_ riktige medisinen for folk med kroniske belastningsskader og revmatikere, men leger vegrer seg helt ut, for å skrive ut AAS og ta dem i bruk der de virkelig hører hjemme.