Dersom du bruker antipsykotiske legemidler må du være på vakt, for de kan medføre at kroppen din produserer inntil langt mindre testosteron enn normalt. Dette er dårlige nyheter for deg som ønsker å bygge styrke, utholdenhet og muskler.
Verstinghistorie avdekker potensiell, alvorlig bivirkning
Historien omfatter en mann som brukte antipsykotisk legemiddel i en seksårsperiode (det spesifikke legemiddelet han brukte heter Zyprexa). Intetanende om den fatale virkningen legemiddelet hadde på testosteronproduksjonen, så fortsatte han altså å ta medikamentet gjennom hele seks år før han fant ut at testosteronnivået var nede på nær lik null. Han mistet potensen og sexlysten, han ble ekstra nedstemt og med å føle seg heller lite tilpass, og muskelmassen hans avtok mens kroppsfettet økte. Det ekstremt lave testosteronnivået førte også til at benbygningen ble inntil sterkt svekket. Han forteller at han er stiv som en stokk om morgenen og at han verker i knærne. I tillegg førte Zyprexaen til at han utviklet diabetes. Per i dag så legges det opp til søksmål og rettssak, og i den forbindelsen så er han ikke alene. Legemiddelfirmaet bak Zyprexa har måttet betale ut erstatninger til tusenvis av pasienter.


Bruker du antipsykotiske medisiner? Sjekk hormonene dine!
Verstingtilfellet skjønte selv etter seks år nær sagt liggende, at noe var alvorlig feil med kroppen, da han begynte å få melk i brystkjertlene sine. Det forteller at det kvinnelige kjønnshormonet østrogen er det hormonet som i kroppen er det dominerende. Det betydde at hans testosteronnivå var lavere enn østrogeninnholdet! Testosteronproduksjonen hans var og måtte være nær lik null. En legesjekk og blodprøver konstaterte hans mistanke. Kroppen hans produserte så godt som ikke noe testosteron.
Selskapet bak Zyprexa har betalt
erstaninger og bøter i hytt og pine.
Det har bevisst skjult forsknings-
resultater som avdekket alvorlige
bivirkninger.
Kuttet ut medisinen og ble frisk
Han kuttet ut zyprexaen så fort han forstod at dette måtte være grunnen til den alvorlige hormonsvikten og ganske riktig. Etter bare 2-3 uker begynte testosteronnivået å ta seg opp, og per i dag så er han blitt frisk, oppegående og vital igjen, men en rekke skadevirkninger vil fortsatt kunne gjøre seg gjeldende, som for eksempel benskjørhet og verking i ledd.


Pasienter som bruker antipsykotiske legemidler bør sjekke hormonnivåene sine jevnlig. Dersom du finner ut at testosteronnivået ditt er lavt eller lavere enn normalt, så bør du vurdere seriøst å enten prøve ut andre medisiner eller rett og slett kutte ut å ta noe som helst. Det er særdeles viktig at kroppens oppbyggende hormoner er til stede hos den som bedriver trening og slanking og vil leve og være sunn og frisk. Testosteron spiller en vesentlig rolle når det kommer til kroppens evne til å bygge, utvikle seg og være sunn og frisk. Lavt testosteronnivå kan føre til en rekke plager både fysisk og psykisk.