HULKEN ENTRER RINGEN: Arild Haugen skifter beite fra strongman til profesjonell boksing.   
MUSKLER OG PÅGANGSMOT: Kometen innen
styrkesport, tar et stort stèg når han entrer
boksesporten og ringen.
 

Arild “Hulk” Haugen.
Professional strongman and pro boxer.
Norways strongest man, “World Strongest Man”-competitor. Best lifts so far: Benchpress: 250kg, squat: 400kg deadlift: 400kg.
Mix this up with the right attitude and you’ll have one hell of a punch!

Arild med egne ord:
Helt fra jeg var ganske liten, har jeg vært interessert i styrke og muskler. Jeg glemmer aldri mitt første store øyeblikk med ”Styrkeprøve”. Målet var å slå pappa i armbakk. Vi inngikk et veddemål med 2000 kroner i potten. For å få de 2000 kronene måtte jeg slå ham ut før jeg ble 16 år. Dette ble min første seier. Jeg fikk min første vektstang og benkpress i julegave da jeg var 13 år. Dette var noe jeg måtte presse hardt på for å få, siden foreldrene mine mente jeg var altfor ung og ikke klar for slik trening. Kanskje hadde de rett også? Benken ble bare brukt til å utfordre mine kamerater og andre. Det ble aldri noe trening utenom disse ”konkurransene”.

   
La tidlig grunnlaget for fysikken sin: Så godt som
alle kjente idrettsutøvere, så startet det med et
allerede godt lagt treningsgrunnlag fra barn- og
ungdomsben av. Grunnlag er alfa omega for å
senere tåle og tilpasse seg tøff, tung og hard
trening.
 

Siden jeg har vokst opp på gard ”ute på landet” (Sirdal) ble det veldig mye tung jobbing. Dette er jeg overbevist om at har gitt meg en gjennomgående god grunnstyrke som passer perfekt i Strongman.

Da jeg fylte 15 år flyttet jeg til Sandnes i egen leilighet. Jeg gikk på Gand vgs elektrofag. Jeg bodde 100 meter fra SATS Sandnes, og da tok det ikke lange tiden før jeg heiv meg på en gratis prøveuke. Da jeg skulle skrive kontrakt kom de fram til at jeg bare var 15 år og var derfor for ung….Faen! Jeg startet vekttreningen 2 måneder etter jeg fylte 16 år. Det er flaut å fortelle om treningsprogram og lignende fra den tiden, siden vi ikke hadde peiling. Jeg husker bicepsøktene, gjerne 30 sett og oppover med en intensitet som jeg sliter med å opprettholde i dag, og knallhardt kjør. Vi var overtrente, spiste dårlig og trente aldri bein. Men dette i beste tro om at vi gjorde alt rett.

   
DENNE MANNEN LØFTER MYE: Han topper tronen som
Norges sterkeste mann, og går ivrig videre med en
ny stor satsing som profesjonell bokser.
 

Mitt første møte med ”Strongman- verden” var NM i Tvedestrand 2003. Mitt STORE IDOL Svend Karlsen vant stevnet lett. Det var etter denne konkurransen jeg ble bitt av basillen og begynte litt etter litt å lære mer om ernæring og trening. Vi begynte også etter hvert å kjøre knebøy og markløft.

Nå bor jeg på Ganddal i en leilighet på 62 m2 sammen med samboer min som heter Jannicke Lavik og den lille “prinsessen” vår cindy. (bikkje). Ellers er jeg medier med 50% aksjer i city gym AS som også eier en kosttilskudd butikk i stavanger som heter Nordic Power. Jeg trener vekter på city gym, hvor jeg trives godt i et miljø hvor flere satser og det er nok vekter til alle.

Inovember 2008 bestemte jeg meg for å prøve noe nytt. Jeg hadde et veldig bra år i strongman sporten hvor jeg vant norges sterkeste mann, viking power challenge super series, dro 400 kg i markløft, beste utøver fra skandinavia med en 8. plass samt noen andre seire og gode plasseringer.

   
SOLID FYSIKK: Med sine store resultater i så unge år
som Arild innehar, så har han gode muligheter til å
suksessivt skifte beite til bokseringen.
 

Jeg fikk et tilbud av Tor Krageboen som eier og driver Team Krageboen. Han ville hjelpe meg som proff bokser og betaler treninger, reiser og opphold med mer.Grunnen til jeg sluttet med strongman er flere, jeg liker sporten men så liksom ingen strorfremtid der, selv om jeg hadde potensial til å vinne verdens sterkeste mann så syns jeg sporten har stått stille på mange plan i flere år. Det er lite penger å hente, mye ofring og hardt for helsen i lengden. Hvis jeg da skulle prøve noe annet som feks boksing kunne jeg ikke vente noe lengre. Jeg er forsatt relativt gammel til å starte med boksing i en alder av 23 år. Men alt er mulig og ingen ting erumulig. Time will show.

Arild har sitt eget nettsted: www.arildhaugen.com. I tilegg til dette kan du lese mer om Arild på iform.no.

Se mer innhold/flere saker på iform.no, ved å klikke her.