SURFING SOM GIR STERKE BEIN: Dette er tradisjonell surfing! En frisk sport som kicker action inn i aktiviteten!

ACTION PÅ BØLJAN BLÅ
why is thisman smiling? HAN SURFER. På
world wide wow-sjen! WET WEB.


Når værmeldingen melder om vind blir du glad! Du blir hekta og livet ditt surferav stad.


Du kommer alltid til å vite når det blåser og hvor mye det blåser. Du kommer til å sitte å dagdrømme.


Begynner du med brettseiling kommer du til å få et helt nytt forhold til vann, sjø, hav, vind og vær.

Brettseiling er en idrett som inneholder det meste. Det er først og fremst en teknisk idrett, men som i mange idretter spiller styrke, utholdenhet og smidighet inn for å kunne utføre de tekniske oppgavene optimalt igjen og igjen. Samtidig er det en idrett som er avhengig av og gjør nytte av naturen. Når du begynner med brettseiling kommer du til å få et helt nytt forhold til vann, sjø, hav, vind og vær. Når værmeldingen melder om vind blir du glad.

Brettseiling på forskjellige nivå er som natt og dag. Det er mange som har prøvd seg på et stor brett i lite vind på en fin sommerdag, men det er få av disse som har gått videre. De som har gått videre og opplevd å plane bortover bølgene i 30 knops fart angrer ikke en dag og blir skremt ved tanken på å gå glipp av følelsen. Å plane er når brettet får stor nok fart til å løfte seg opp på vannflaten og skimmer bortover nesten uten motstand. Brettet styres da som en vannski og det er lett å bruke små bølger som ramper man kan hoppe på. Fartsrekorden på seilbrett er over 46 knop og de beste seilerne i verden gjøre hopp på over ti meter opp i luften.MED VINDEN I RYGGEN SLITER DU IKKE MAKSIMALT: Du
slapper av. På toppen av bølgene fyller vinden verden
med fart!
Begynner du med brettseiling og kommer så langt at du opplever å plane og til og med opplever ditt første hopp, er det ingen vei tilbake. Du blir hektet og livet ditt kommer til å endre seg for alltid. Du kommer alltid til å vite når det blåser og hvor mye det blåser, du kommer til å sitte å dagdrømme og du kommer til å ha en urolig følelse i hele kroppen når du ser at det blåser og du ikke kommer deg ut på sjøen. Folk rundt deg vil også merke forskjell. De kommer til å klage over at de ser deg for lite og at du til tider virker fjern og drømmende i blikket. De kommer heller ikke til å skjønne hvorfor du har vanskelig for å gjøre avtaler fram i tid og heller vil ta ting på sparket. Det er umulig for en brettseiler å ha avtaleboken full. Vind kommer ikke på bestilling og når det blåser må man ha anledning der og da. Penger er en annen ting. Brettseiling koster.

DO IT: Ringvirkningene fra bølgene
kan skape positive krusninger i hele
livet ditt! Små dråper med glede
drypper lykken full. Vann er godt, selv
uten en dråpe sitron. Over bølgene er
det sola som er gul. Under den du på
brett i det blue.
Sammenlignet med motorsport og andre seilidretter er det en billig idrett, men det er en ”utstyrsidrett”. Det første du må skaffe deg er en skikkelig våtdrakt. Det finnes gode våtdrakter som gjør det behagelig å seile fra 5 grader og oppover til et par tre tusen. De første stegene kan du ta på et hvilket som helst stort og gammelt brett. Når du har fått til de mest grunnlegende ferdighetene som å seile dit du vil, brenner du etter å komme ut i mer vind og nærme deg mer avansert brettseiling. De siste års utvikling i utstyr har gjort denne perioden utrolig mye lettere enn tidligere. Det nye utstyret for litt viderekommende er lettseilt og fungerer også når du er blitt skikkelig dyktig. En slik pakke kan være et brett, mast, bom og et par seil; et stort seil for lite vind og ett litt mindre for mye vind. En slik pakke kan du få ny for under 20 000,-. Det finnes også mye brukt utstyr på markedet. Det er viktig å vite hva man kjøper når man kjøper brukt. Det er mye billig spesialistutstyr til salgs og kjøper du dette utstyret er du garantert å få en tøff lærevei. Når du har lært de mest grunnlegende ferdighetene på det gamle brettet er det derfor viktig at du får tak i det rette utstyret for fortsettelsen. Med det riktige utstyret tar det da ikke lang tid før du beruset av fart og frihetsfølelsen planer over bølgene.