Hvem ønsker seg vel ikke en vaskebrettmage ? En real sixpack er faktisk nærmere deg, enn du tror. Med riktig fremgangsmåte er dette enklere å oppnå enn hva de fleste tror.

   
Artikkelen er skrevet av
Ole Middborg, og er
hentet fra helsguiden.com.
 

Hvem ønsker seg vel ikke en vaskebrettmage ? En real sixpack er faktisk nærmere deg, enn du tror. Med riktig fremgangsmåte er dette enklere å oppnå enn hva de fleste tror.

Kombinasjonen mellom riktig trening og kosthold er hemmeligheten.

Først må du finne ut om du må gå ned i vekt. Hvis du i dag har en del underhudsfett, så må du først tenke på å få dette bort først. Det hjelper dessverre ikke uansett hvor godt trente magemuskler du har, hvis du har mye fett på magen. Fettet må vekk, og det er like greit å ta dette først. Et skikkelig program hjelper deg med dette. Tilfeldig slanking fungerer ikke. Du må planlegge kostholdet ditt og skriv en dagbok hvor alle måltider blir nedskrevet. Følg med i boken og legg inn en progresjon i planen som imøtekommer det faktumet at kroppens forbrenning vil gå ned etter hvert som du taper fettvekt. Et bra program fører til en rask vektnedgang, som gjør at fettet forsvinner og ikke muskelmassen og styrken din.

     
 
 

Når du har begynt å trene vil økningen av muskelmasse komme med det samme. Likvel vil det ta noen uker før magemusklene vil ha vokst nok til å vise igjen. Vaskebrettmagen er nok enda litt unna. Som regel må en gjøre noe med kroppsfettet også. Vaskebrettmagen ligger under dette fettet, og vil vise seg så fort fettet er borte.

Begynn i det små med enkle basisøvelser som går på mageregionen. Vi tenker da på øvelse som sit-ups og crunches . Dette er øvelser som kan gjøres over alt og uten vekter og apperater.

Sit-ups er den mest kjente mageøvelsen. Denne øvelsen sikrer deg økt styrke i magen og i hoftebøyerne. Når du tar sit-ups ligger du på gulvet med ryggen ned. Plasser hendene bak hodet og, forsiktig hev deg opp i sittende stilling. Ikke gå helt opp, da dette unødvendig fører ekstra slitasje på korsrygg. Gå så ned til gulvet igjen, rolig og forsiktig. Prøv å rulle ryggen ned på gulvet. Først korsryggen, så ryggsøylen. Til slutt skal bakhodet berøre gulvet. Fortsett slik 10-30 ganger alt etter din fysiske form. Ta noen minutters pause og fortsett. Gjør dette 3-5 ganger.

     
 
 

Bruk sit-ups som basis for all magetrening. Øvelsen kan med store fordeler brukes med få repetisjoner og opp til et nærmest ubegrenset antall, alt etter utøverens form.

Crunches er en annen øvelse, og en øvelse som kan gjøres mye tyngre en sit-ups. Den går mer direkte på magemusklene og hoftebøyerne brukes i liten grad. Derfor passer denne veldig godt som en tilleggsøvelse til sit-ups. Crunches bør ikke innføres i treningsprogrammet ditt før du er oppe i et høyt antall sit-ups. Først da vil du ha grunnlag og behov for å trene magemusklene med denne intensiteten.

Crunches utføres ved at du ligger på gulvet på ryggen. Løft benene dine opp og plasser dem på et lavt bord eller liknende. Prøv å ha en 90 graders vinkel i benene. Hold hendene bak hodet. Løft så hodet og brystet i retning knærne dine. Du må spenne magen hardt sammen og holde slik i et lite sekund. Deretter ruller du ryggen tilbake ned på gulvet, slik som ved sit-ups. Selve bevegelsen er liten, men muskelbelastningen er meget høy.

Artikkelen er skrevet av Ole Middborg og er hentet fra nettstedet helseguiden.com.