Corebar- effektiv og gøy trening!

I august 2009 møtte jeg forvetningsfull til Corebar kurs i Ålesund. Det var to lærerike dager med mye svette og treningsglede. Instruktørene Anita Tonne og Johannes Holm var vanvittig kunnskapsrike, engasjerte og dyktige. Nå har jeg instruert i corebar i et halvt år.
Ved å trene Corebar kan du løfte fettforbrenning og styrking av mage og rygg til et nytt nivå!. Aldri har det vært så moro å trene magemusklene/kjernemuskulatur. Corbar gir full pakke trening; både kondisjon, styrke og balanse. Timen vi kjører er todelt. Vi starter med en effektiv kondisjonsøkt til motiverende og variert musikk. Corebar(vi trener med en bøyd stang, du velger selv belastning, 1, 2 eller 3 kg) brukes som verktøy for hele tiden å utfordre kjernemuskulatur. Del to har fokus på balanse og styrke. Her kan man finne øvelser som ligner de man finner i Pilates, og prinsippet med Powerhouse/magelås/stempel er til stede. Øvelsene og metodikken i corebar er hentet fra mange ulike treningsformer som pilates, yoga, dans, aerobics, kampsport m.m. Men best av alt er det en treningsform som passer for folk flest, så her er det ingen høye krav til koordinasjon.Tillater meg å ta for meg spørsmål som stilles av kunder, samt komme med svar.Hva er corebartrening?


Corebar er et relativt nytt norskutviklet treningskonsept som har etablert seg i rekordfart. Corebar er trening for hele kroppen. Det unike er at du får utviklet både kondisjon, styrke og balanse. I samtlige øvelser fokuseres det på kjernemuskulatur (derav core).Hva er core?


Core betyr kjerne, og utgjør mage, nedre del av rygg, hofte og bekkenmuskulatur. Dette ”korsettet” er kroppens kraft-, balanse- og stabiliseringssenter og danner grunnlaget for nesten alle bevegelser du gjør. De ytre coremusklene har som hovedoppgave å utføre bevegelse, mens de indre har som hovedoppgave å stabilisere. Sterk kjernemuskulatur trekker magen innover, stabiliserer nedre del av ryggen, gir oss smalere midje, gir oss flott holdning, gir oss økt bevegelighet i ryggen og bidrar til å redusere evtentuelle spenninger i nakke og/eller rygg.Hvem kan trene corebar?


Treningsformen er utviklet og tilrettelagt for at folk flest skal ha et treningsutbytte. Men det presiseres at det er tilpasset friske mennesker. Instruktørene er kurset og har som oppgave å tilrettelegge på ulike nivå. Dersom du har skader i nakke/rygg/skuldre/hofte, ankler og knær anbefales å konferere med lege først.


For best treningsutbytte og treningsresultat er det en forutsetning at du har riktig treningsteknikk. Det anbefales derfor å trene Corebar regelmessig.
Hvorfor vil du anbefale Corebar?


Regelmissig trening av Corebar gir deg strammere kropp, smalere midje, sterk kjernemuskulatur, sterk overkropp; markerte armer og skuldre, forbedret kondisjon og ikke minst vil det gi deg mye treningsglede.Kreves det god koordinasjon og kondisjon for å følge timen?


Trinnene er ikke komplekse. Kondisjonsdelene er lagt opp med enkel koreografi, det skal være enkelt, hardt og effektivt. Alle elementer skal kunne modifiseres, og instruktør vil vise alternativer underveis; eks. med/uten hopp/løp, ulike vanskegrader på styrkedelen m.m. Vi ønsker at Corebar skal appelere til alle.Dette er en treningsform du kommer til å elske. Fordi det er enkelt, variert, effektivt, funksjonelt og vanvittig gøy. Uansett hvilken form du er i eller hva slags type trening du mestrer kan Corebar-trening passe for deg. Kundene gir tilbakemelding om at de er stive og støle i rumpe og lår, skuldre og mage/core. Det er ingen tvil om at Corebar gir høy treningseffekt og svært gode treningsresultater. Og det er ikke uten grunn av Corebar er blitt omtalt som den ”hotteste” treningsformen som er å finne på norske treningssentere.Og om du skulle ha lyst til å begynne å instruere anbefaler jeg kurset på det varmeste. Coremon gir god service, de er seriøse, dyktige og er opptatt av å kvalitetssikre sine instruktører.


Lykke til!Begge bildene er hentet fra www.corebar.no