Sony kaller det en revolusjon innen livstils-spilling! Med «EyeToy Kinetic» trener du når du spiller. Du kan komme i form med dataspillene.


UNGDOMMER OG DATASPILL:Her kommerrevolusjonen der alle reiser seg!


Sony Computer Enterrtainment Europe har utviklet treningssimulatoren «EyeToy Kinetic» i samarbeid med NIKE MOTIONWORKS, som tar i bruk Sonys EyeToy-teknologi.


Med EyeToy kobler du et lite kamera til Playstation 2-konsollen, og utfører forskjellige handlinger ved å bevege armer, ben eller kropp.

DU ER I SENTRUM: Om du har gått
med en drøm om å være hoved-
personen på tv, så er dette tingen
for deg. Du selv befinner deg midt
på tv-skjermen midt inne i selve
spillet.


EYE TOY FOR ELEVER:Denne
formenfor sammensmelting av
teknologi og bruker, er
sannsynligvis forløperen til
blant annet simulatorlæring i
viritual reality.


MER AKTIVE BARN OG UNGE: For de
yngre vil det også være en måte å
få fysiskaktivitet til å bli en del av
deres lek og moro som i vår tid
ofte utspiller seg med digitale
bilder og tv-spill.

I tillegg til den generelle helsen lover Sony at «EyeToy Kinetic» vil forbedre reaksjonsevnen, holdningen, balansen, pusteteknikker, kondisjonen og kroppen i sin helhet, ifølge pressemeldingen.


Treningseksperter fra Nike skal ha fulgt utviklingen av spillet nøye, og står blant annet bak den personlige treneren i spillet.


Kondisjonsverktøy & motivator
«EyeToy Kinetic» har fire ulike treningsmoduser. «Aero Motion» og «Combat Zones» skal bedre den daglige formen inspirert av treningsformer som aerobics, moderne dans, tae kwon do, kickboksing og karate.


Åpner nye dører til læring
«Mind and Body» fokuserer på pusteteknikker, konsentrasjon og fleksibilitet, og henter inspirasjon fra yoga og tai chi, mens «Toning»-moduset trener spesifikke muskelgrupper.


«EyeToy Kinetic» kommer etter planen i løpet av 2005, forhåpentligvis innen alle nyttårsforsettene er glemt.
Foto: Sony Computer Entertainment


EYE TOY som spill, eller som dansekurs, eller somen ny treningsform. De får deg oppfra sofaenogfram på gulvet. Trimmerne jubler, og det samme gjør både dansere og folk som er glade i dataspill.Spillene registrerer spillernes bevegelser gjennom kamera, mikrofoner og matter. Dermed gjøres kroppen og bevegelsene dine til det som man i dag sitter med i hendene og kaller for styrepinne, styrespak eller joystick. teknologien har allerede endret vår oppfatning av dataspill, og man aner at denne nye teknologien vil revolusjonere bruken av alt fra morsomme spill og simulatorer, til avansert læring.


EYE TOY HETER VIDUNDERBARNET  • Kameraet er blitt enstor suksess bare siden i sommer.
  • Det ble utsolgt over hele Europa.
  • Det var en av demest populære julegavene.
  • Bare i Norge er det solgt 15 000 stykker allerede
  • To millioner solgt på kontinentet.

Med Harry Potter-spillet kommer
du ikke til å ta av og fly ut av
stua selv om du bruker kroppen
din til å spille med. Naturlovene er
enda ikke opphevet, men på tv er
alt blitt tenkelig.


Flere på vei
Foreløpig finnes det et par spill-titler som passer til kameraet. Produsentene og de som sitter og lager denne teknologien, sier deser store muligheter for hva dette her kan utvikle seg videre til å bli. Hos Sony får vi vite at de har fire nye spill under utvikling.


Fokuset så langt har vært på dansespill, men dette kan og vil det naturligvis bli endringer på. De neste ideene rommer fektespill og kanskje også skytespill. Det ligger en kort vei fra begynnelsen på denne typen teknologi, før den kan brukes som seriøs bevegelseslære der man alene kan lære seg alt fra dans, Thai Chi eller avanserte kampsportbevegelser. Men foreløpig er det så nytt at det må lekes med.Dansematter god butikk
Mattene har vært på markedet en tid. De selgerstadig mer. En av produsentene som også sies å være den største, Konami, harhatt et salg påseks og en halv million dansespill globalt. Salget øker også i Norge.  • Dansespillene ermeget populære i spillehaller og andre steder tilrettelagt for et spillende publikum.
  • Enegen klubb på slike kroppsbevegelses-spill i Norge,driver medturneringer og landskamper.

Still inn etter formen din
Flere spill kommer medfunskjonalitet som f.eks. kaloritelling, og via treningsmatte og kamera så kan også en rekke data om bevegelsene dine og utviklingen av disse, komme opp som data på skjermen.


Flere spill kommer: Baseball, tennis, bowling og snowboarding er noen av de som er under utvikling i USA.


Et selskap som heter Powergrid Fitness har laget et eget treningsapparattil rundt fem tusen kroner,som brukes til åha kontroll pået hvilket som helst Playstation 2-spill.Man håper å ha en hovedsakelig kjøpe- og brukergruppe av pillere som gjerne vil trene og holde seg i form, men som synes vanlige treningsapparater erkjedelige.


Framtidsmulighetene på nettet
Med en antagelse så sterk som å si at dette er forløperen til senere utviklet virituell reality, så vil man trolig kunne bruke internett til å koble sammen spillere eller trenende, i et virituelt rom. Spillere i et f.eks. kampsportspill, kan kjempe mot hverandre over nettet med slag og spark og teknikker som de i det virkelige behersker, og som overføres til spillet. Det antas også at briller vil overta mye skjermbruk.


Denne teknologien vil f.eks. gjøre det mulig å ha en egen virkelig trener, men som er virituell,side om side av seg hjemme i stua når man skal ha personlig veiledning fra trener. Mulighetene er intet mindre enn enorme. Denne revolusjonen er framtidens utvikling, og Eye Toy er bare som navnet tilsier og beviser, en nyfødt teknologi som mennesket må leke med først, før man lærer seg å bruke, og nytte det nyoppdagede området. Eye Toy ender som noe helt annet enn lek. Dette er enormt.


Artikkelen er hentet fra tv2og er delvis skrevet av LARS WÆRSTAD (tv2, Spillmagasinet).Øvrig del avteksten samt billedtekst, er skrevet av John Gunnar Oppheim. Vi gjør oppmerksom på at artikkelens overskrift og ingress er endret i forhold til original sak på tv2, og at artikkelen vi her presenterer, er sterkt endret i form av trim.nos egen vinkling og bygning av saken. Vil du lese originalsaken, ber vi deg besøke tv2 og lese den der.