YOU HAVE TO STAND UP AND FIGHT: Dersom du lider av depresjon og angst, så skal du vite at dette slett ikke trenger å dreie seg om varige lidelser. Du kan komme ut av det og bli kvitt hele greia.

Depresjon & angst: Du kan vinne alle kampene


YOU HAVE TO STAND UP AND FIGHT: Dersom du lider av depresjon og angst, så skal du vite at dette slett ikke trenger å dreie seg om varige lidelser. Du kan komme ut av det og bli kvitt hele greia.


Slik gjorde jeg det, slik ble veien for meg
Jeg vokste opp uten kjærlighet. Angsten satte seg i meg allerede da jeg var en liten gutt. Da jeg ble tolv år ga jeg opp det å få kjærlighet. Jeg gikk da ned i en depresjon. Utover i tenåringsårene ble mitt selvbilde og min selvfølelse fullstendig knust. Jeg vandret rundt med øyne som avslørte for hele omverdenen hvordan jeg hadde det inni meg.


Etter å ha tilbakelagt ni år med depresjon og angst, så var selvbildet mitt fullstendig knust, min tro var så gjennomsyret av negativitet, manglende tro på meg selv, og total fjern for Gud, at jeg begynte å kaldsvette konstant. Fra jeg våknet til jeg gikk og la meg, så var kaldsvetten og nervene der. Jeg har aldri møtt et mer håpløst tilfelle enn meg selv. Jeg var på bunnen!


Jeg hadde flere jenter jeg hadde vært sammen med, men det førte ikke til noe mindre sosial angst. Men så traff jeg en jente som strålte av kjærlighet og glede og energi, og jeg tok det enorme skrittet å tørre å bli sammen med henne og flytte sammen med henne. At jeg tok det skrittet og ikke stakk av, var noe som skulle komme til å bli noe særdeles stort for meg. Det tok henne ett og et halvt år å overbevise meg om at hun virkelig var glad i meg, elsket meg, likte meg, og ville ha meg. Ett og et halvt år! Jeg husker fremdeles den morgenen jeg sto opp og midt på gulvet ble jeg stående og kjenne at det var omtrent som en knute inne i meg som løsnet opp. Jeg erkjente der og da at jo, ja, det er riktig, hun er virkelig glad i meg. Og i det øyeblikket forsvant sosialangsten min.


Så kommer neste vendepunkt. Det skjedde da jeg var 31 år gammel. Gud kom til meg og sa «ta det med ro», «vi er her». Og med det ble jeg frelst/født på ny, og poff så var depresjonen borte vekk. Jeg har ikke vært deprimert èn dag siden det møtet med Gud. I samme slengen så forsvant all min bitterhet overfor nærmeste familie, da jeg i stor grad klandret dem for å ha ødelagt meg.


Det kan finnes flere veier fram til kureringen av angst og depresjoner, men i denne artikkelen forteller jeg om min spesifikke historie. Poenget mitt er at du må aldri gi opp håpet og troen på at du ikke kan bli frisk! For du kan bli frisk! Men det krever mye mot og vilje, og som sagt, du må være villig til å kjempe!


Narsissisme, sosialangst, angst, depresjon, sorg og bitterhet, ingen av dem er nødvendigvis varige. Du kan komme bort fra dem, du kan få et bedre liv. Men det første du må bestemme deg for, er at du er villig til å kjempe! Så kjemp!


Jeg forstår at det er tungt å begynne å kjempe når du er helt nedkjørt psykisk, men det er utrolig hvilke krefter man klarer å mobilisere dersom man innser man er nødt.