Spirulina er et 100% biologisk produkt, som lages av Arthrospira, en form for blågrønn alge som lager sin energi med fotosyntese. Algen selges i tørket form, og gir et ekstremt næringsrikt 3kosttilskudd som inneholder en høykvalitets form for protein, i tillegg til en rekke vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Spirulina inneholder også antioksidanter og kan ha anti-inflammatoriske egenskaper. Det beste er at de finnes som spirulina tabletter og i pulverform.

Litt om Spirulinas historie

Algen Arthrospira har vært på planeten vår i millioner av år, og i dag finnes i mange ferskvannsmiljø, typisk sett i tjern og elver. Den ble først oppdaget som en mulig matkilde av Aztekerne i Sør-amerika, som gjorde den til en del av kosten. Her ble den tørket og sammenpresset til en slags spisbar og meget næringsrik kake. Den hadde en lignende bruk i Tsjad i Afrika, hvor den ble solgt som en slags puré for supper og lignende. Det ble gjort studier av Arthrospira på 1960-tallet, hvor forskere konkludert at den kunne være en veldig nyttig form for næringsstoff. Den har siden blitt produsert over hele verden som et kosttilskudd, og til og med vært foreslått av romfartsorganet NASA som en potensiell matsort for astronauter.

Rik på gode proteiner

Opp til 70% av spirulinas vekt er proteiner, i tillegg til at den inneholder alle de essensielle aminosyrene. Dette gjør den som en formidabel proteinkilde, spesielt for den som trener og har behov for et proteintilskudd som et tillegg til kostholdet. Kvaliteten av proteinet er sammenlignbart med det som finnes i egg. Spirulina er kanskje derimot ikke egnet som den eneste proteinkilden å ha i sitt kosthold, da du vil måtte ta store mengder for å måtte dekke dagsbehovet for protein.

Rik på en rekke vitaminer og mineraler

I tillegg til gode proteiner og sunne fettsyrer, er spirulina godt dekkende når det gjelder viktige vitaminer og mineraler. Den er spesielt rik på vitamin B1, B2, B3 og B5, i tillegg til natrium, mangan, og jern. Jerninnholdet er forholdsvis høyt. Spirulina kan ha en negativ innvirkning på noen medisiner, spesielt de som påvirker immunforsvaret som gjerne tas av mennesker med autoimmune sykdommer, og medisiner som behandler blodpropp.

Spirulina er antioksiderende og anti-inflammatorisk

Såkalt oksidativt stress kan skade arvestoffet vårt, i tillegg til cellene våre, og kan være en årsak til utviklingen av kreft og andre sykdommer. Enkelt sagt er dette en ubalanse i kroppens kompliserte prosesser hvor cellenes avfallsstoffer ikke transporteres bort i stor nok grad i forhold til hvor mye som produseres. Dette er fordi det ikke er nok antioksidanter til stede i kroppen, og kan ha en rekke årsaker, blant annet at vi utsettes for forurensning som for eksempel sigarettrøyk eller eksos fra veier. Spirulina er en god kilde for antioksidanter som kan beskytte mot oksidativt stress, og her er stoffet fykocyanin spesielt viktig. Dette stoffet er involvert i algenes fotosyntese, og gir spirulina sin unike mørke grønnfarge. Fykocyanin bidrar til å bekjempe oksidativt stress, og studier har også vist at dette stoffet har anti-inflammatoriske egenskaper.

Dette produktet er altså et naturlig spirulina kosttilskudd i pulver- og tablettform som er tettpakket med gode næringsstoffer, og som kvalifiserer for definisjonen av en såkalt ‘superfood’. Men sitt innhold av lettfordøyelig proteiner, gode fettsyrer og antioksidanter er den en slags ‘alt-i-ett’ kosttilskudd som kan passe for en rekke ulike mennesker, spesielt for den som trener eller har en hverdag som krever mye av kroppen. Weightworld byr vi på en rekke naturlige og gode produkter som spirulina tabletter< og andre næringsrike produkter, og du kan se hele vårt utvalg, i tillegg til å lese mer om våre naturlige kosttilskudd og andre produkter på Weightworld.no.