Den populære og mye kritiserte Atkins-dietten, som er kjent for å erstatte karbohydrater med fett og proteiner, er den beste måten å gå ned i vekt på, viser en ny undersøkelse.MED PROTEIN OG FETT: Du kan ved å kutte ned
på karbohydrater spise flere kalorier enn ellers.
Kroppen må da omsette proteinene til drivstoff i
mangelen på karbohydrater. Denne
omformingsprosessen forbruker opptil 25% av
kaloriene du inntar.
Toårig studie
Den omfattende studien, som har pågått i to år, bestod av 322 testpersoner og forskere fra Israel, Amerika og Tyskland.

Forskerne henvendte seg til Atkins Foundation med ideen om studien før den ble satt i gang. Men organisasjonen har på ingen måte påvirket utførelsen eller resultatet av studien, påpeker Iris fra Shai Ben-Gurion University, som ledet undersøkelsen, til Yahoo Health.

Andre eksperter sier studien er svært troverdig:

– Dette er en veldig bra gruppe med forskere, sier Kelly Brownell, direktøren av Yale University’s Rudd Center for Food Policy and Obesity, til Yahoo Health.

Tre slankekurer Testpersonene ble delt inn i tre grupper som fulgte hver sin slankekur; Atkins-dietten, Middelhavsdietten og en vanlig lavkaloridiett, skriver Yahoo Health.

De som gikk på lavkaloridietten gikk gjennomsnittlig ned tre kilo, sammenlignet med fire og en halv kilo for de som gikk på Middelhavsdietten og nesten fem kilo for de som gikk på Atkins-dietten.FYSISK AKTIVITET OG VÆSKE: Sørg for at du har
noe til rikelig med fysisk aktivitet. Pass også på
å få i deg tilstrekkelig med væske.
Bedre kolesterol
Resultatet viste at testpersonene gikk ned mest i vekt med Atkins-dietten eller med middelhavsmatdietten. En enda større overraskelse var at Atkins-dietten gav flere testpersoner bedre kolesterol. De som har stilt seg kritiske til Atkins har nemlig fryktet at dietten over tid vil gi høyere kolesterol.

Flest menn Eksperimentet ble utført på Nuclear Research Centre i Israel, hvor testpersonene kunne spise ferdiglaget lunsj tilpasset til sin slankemetode. Testpersonene fikk også hjelp og råd om hvordan de skulle klare å følge slankemetoden sin hjemme.

Forskerne bak studien innrømmer at undersøkelsen kan være noe upresis siden rundt 85 prosent av testpersonene var menn. De sier kvinner kan ha reagert annerledes på slankekurene.

Studien har blitt publisert i New England Journal of Medicine.


Artikkelen er hentet fra www.dinside.no.