USE IT OR LOSE IT: Du kan bevisst påvirke flere av hjernens funksjoner.Er du en av de som alltid roter bort nøklene dine, som aldri husker på bursdager, eller til og med din egen bryllupsdag? Selv om det er frustrerende, kan du ta det helt med ro. Alle er litt glemsk en gang i blant, og er du et surrehue, trenger du ikke frykte at du begynner å utvikle Alzheimers eller demens.

Til tross for at demens og Alzheimers rammes av stadig flere, har forskere funnet flere måter vi kan holde hjernen i sjakk på.

Spis riktig mat
Du er hva du spiser. Du har sikkert hørt denne mange ganger før, men det er faktisk slik at usunn mat, mettet fett, transfett og et lite variert kosthold, faktisk kan påvirke hjernen din negativt. Undersøkelser har vist at de som spiser tunfisk, laks og annen fet fisk med høy konsentrasjon av Omega-3 fettsyrer tre eller flere ganger i uken, har mindre sjanse til å utvikle demens.
EN GOD HJERNE ER GULL: Ta hodet på alvor
og prøv å påvirke i positiv retning. Du skal
se at framskritt kan oppnås.
Trening
Trening kan også være bra for hukommelsen. Det får deg til å tenke klarere, og flere studier viser at du har mindre risiko for å utvikle Alzheimers og demens hvis du trener regelmessig. Ved å trene, utløses et kjemikal som gjør hjerneneuronene sterkere og sunnere. En halvtime om dagen er nok, mener eksperter. Og ikke glem å strekke ut etterpå – det kan redusere stress, som også kan påvirke hukommelsen din.

Hjernetrim
Gi hjernen din en treningsøkt også, med hukommelsesspill, kryssord og Sudoku. Studier viser nemlig at holder du deg mentalt aktiv, reduserer du risikoen å utvikle demens. Regelmessig hjernetrim bygger og vedlikeholder nemlig et lager av stimuli i hjernen.Hjernetriks

Å ha informasjon lagret i hukommelsen og din evne til å holde på denne informasjonen, er et spørsmål om hvor mye hjernekontroll du har. Har du stor tro på dine kognitive evner, for eksempel, kan dette påvirke hvor godt hjernen din fungerer, spesielt hos eldre.

Hvil hjernen
Søvn gir hjernen tid til å gå igjennom dagens opplevelser og inntrykk og bearbeide dem for langtidslagring. En studie har vist at hjernen kan bearbeide inntrykkene fortere når du sover enn når du er våken.