SPØRSMÅL & SVAR: Er det nødvendig å legge inn spisedag når man slanker seg på diett?IKKE NØDVENDIG MED SPISEDAG: Klarer og orker du
å kjøre lavkalori og diett hver dag uken lang, så
gjør det.
Spørsmål:
Jeg ønsker å gå ned et par kilo. Har lest at en spisedag i uken kan være bra for forbrenningen, da kroppen får litt mer å jobbe med denne dagen. Er dette bevist eller er det kun for motivasjonens skyld?


Svar:
Når du går på diett og slanker deg ved hjelp av kalorirestriksjon der sult er et betydelig innslag, så vil dette virke både trøttende og demotiverende. En spisedag kan derfor være viktig for både humøret og i det hele tatt din evne til å klare å gjennomføre slankeprogrammet. Så spisedagen kan være et godt innslag.


Du er ikke nødt til å ha noen spisedag dersom du ikke vil det. Forbrenningen vil ved vanlig slanking (med sult og kalorimangel), gå ned og reduseres over tid. Dette er en prosess som tar uker både ned og opp. En spisedag vil i liten grad påvirke denne mekanismen. Det er riktig at spisedagen vil gjøre at forbrenningen din øker oppover igjen, men vi snakker om så små marginaler at det neppe er så mye å beregne noe på.


Slanker du deg derimot med PLUSS, blir du ikke sulten, og forbrenningen din går ikke ned. Du slankser deg med full fart uten at du gradvis må spise mindre og mindre.