Ergometersykkel eller spinning?

0
360

SPØRSMÅL & SVAR: En leser lurer på hva slags sykkeltype han bør velge til sin innetrening.Spørsmål:
Jeg sykler en del ute om sommeren. Både med offroadsykkel og racer. (ca. 100 mil per sesong). Jeg trener for å stadig prestere LITT mer, og for å holde formen på topp. Liker best trening rundt 120-140 i puls i 45-90 minutter. Jeg vil ha en treningssykkel hjemme, men hva bør jeg velge av spinning og ergometersykkel? Hva er den store forskjellen?


Svar:
Ergometersykkel er den tradisjonelle hjemmetreningsmodellen. Spinningsykkelen er kanskje mer å anse som en mer robust studiomodell som tåler mange timer før slitasjen blir betydelig. Det er mulig at en spinningsykkel er dyrere i innkjøp enn en ergometersykkel. Begge disse to sykkeltypene er imidlertid sykler og vil gi deg god treningseffekt.


Sykler du ute på sommerstid og har racingsykkel/eller annen type sykkel, er det også mulig at du kan anskaffe deg såkalte ruller som du monterer på sykkelen. Du kan da sitte på din vanlige sykkel og bruke den som spinningsykkel. Fordelen med dette er at du forblir helt vant til å jobbe på den samme sykkelen året rundt.