BLI GOD IGJEN: Dersom du legger sjelen din i det, så kan du bli kvitt håndskaden din ganske så raskt. Det krever innsats, men er uten tvil verdt det!Hvor lenge har du hatt musesyken?
Musesyken dreier seg om helt vanlige belastningsskader, og skal behandles deretter. Belastningsskader kommer av for mye belastning, og for å bli bra igjen, krever kroppen fred og ro for skadeområdet, slik at helbredelsesprosessen kan gå sin gang.


Håndskadene som så lett blir kroniske
i og med at du bruker hendene dine hver dag og bortimot hele tiden når noe skal gjøres, så sier det seg selv at dette er skader som kanskje vil få lite med hvile og ro. Dersom skadene dine har vedvart i flere uker, så er det melding hjem om at din daglige bruk av hendene dine kronifiserer skadene dine.
For å bli frisk
Som du sikkert allerede har skjønt, så beveger jeg meg i retning av hvile. Mer hvile, god nok hvile, og lang nok hvile. Ja, du skal behandle håndskaden din som om det var et benbrudd.


Bandasjer og hold i ro
Jeg har selv flere ganger overbelastet hendene mine (på skriving, mus og gitar), og jeg fant ut at det var ikke lett å bli kvitt plagene igjen så sant jeg ikke gikk inn og gjorde noe kontrollert og aktivt for å besørge god nok hvile og lang nok hvile. Jeg la en avstiving langs underarmen og inn i håndflaten, og bandasjerte deretter hele hånden og oppover underarmen.
DU KAN BLI FORT FRISK IGJEN: Ved å
tilrettelegge forholdene for museskaden
din, så vil du kunne bli ganske så fort bra
igjen.
Bandasjeringen hjalp meg å huske på å ikke bruke fingrene/hånden som var skadet. Jeg holdt dermed skadeområdet helt i ro. Jeg lot skadestedet hvile inntil alle ubehag og smerter var borte vekk, og så hvilte jeg ytterligere syv døgn (se trim.no sitt hefte og behandlingsopplegg Belastningsskader), før jeg så tok av bandasjen. Skadene var nå borte, og jeg begynte å bruke hånden som normalt igjen.


Dette er noe også du kan gjøre, dersom du plages av smerter i underarmene dine. Egenbehandlingen vil ikke være lengre enn toppen et par uker (hvile ut smertene + 7 symptomsfrie døgn). I stedet for å bli gående måned etter måned med smertene og skadene, så kan du relativt raskt kvitte deg med dem.