Fallskjermhopping – det kan endre livet ditt ETT MINUTT KAN ENDRE DEG FOR RESTEN AV LIVET: Når du våger å tre frem og møte din verste redsel og prøve å mestre/overvinne den, da flytter du en terskel inne i deg. Fallskjermhopping kan være en ideell ekstremsport som kan flytte angstterskelen din langt oppover, og det fort!

Fallskjermhopping – det kan endre livet ditt

ETT MINUTT KAN ENDRE DEG FOR RESTEN AV LIVET: Når du våger å tre frem og møte din verste redsel og prøve å mestre/overvinne den, da flytter du en terskel inne i deg. Fallskjermhopping kan være en ideell ekstremsport som kan flytte angstterskelen din langt oppover, og det fort!

Hvor redd er du?
Jo reddere du er, jo større blir seieren når du mestrer og overvinner din egen frykt. Selv var jeg kommet helt på bunnen. Jeg turte ingenting. Jeg kom til at noe måtte gjøres. Jeg måtte finne en utfordring som var verst tenkelig. For meg ble det fallskjermhopping. Jeg gikk gjennom kurset på bakken i den tro at jeg kom til å omkomme, og at fallskjermhoppet ville få det til å se ut som en ulykke. Jeg hadde et tynt håp om at det skulle gå bra.

Vi reiste opp i et småfly der vi skulle hoppe ut sidedøren fra 3.500 fots høyde. Fallskjermen ble trukket ut av en line festet inne i flyet. Jeg var så vettskremt at beina mine sviktet og jeg måtte krype bakover i flyet da det ble min tur å hoppe. Og hoppet gikk dessverre ikke knirkefritt. Jeg fikk en tvinn på linene slik at skjermen ikke slo seg fullt ut. Jeg var på nippet til å kutte skjermen og utløse reserven, men så begynte jeg febrilsk å prøve å tvinne ut linene. Dette lyktes jeg med, og jeg skrek i seiersrus der jeg plutselig hang under en perfekt utslått fallskjerm. Og da jeg landet langs bakken, jeg husker hvordan beina mine strøk gjennom gresset, da fikk jeg et enormt stort kick!

Jeg maktet ikke å hoppe en gang til. Jeg måtte gi meg, for jeg maktet ikke å møte den frykten en gang til, jeg var helt utmattet i hodet. Mitt psykiske overskudd gikk fra 1 til 10 i løpet av en uke, og jeg levde som dypt lykkelig i seks måneder etter det første hoppet mitt.

Året etter var jeg på plass igjen, og denne gangen fullførte jeg 5 godkjente linehopp. Men så kom jeg til det stedet hvor jeg selv skulle dra fallskjermen etter å ha hoppet ut av flyet. Og igjen sviktet motet og jeg måtte returnere hjem.

Ett år eller to senere så var jeg igjen på plass på rikssenteret for fallskjermhopping, og nå skolerte jeg meg for å hoppe AFF – da hopper du ut fra flyet i full høyde (12.500 fot), med to instruktører. Dette fungerte bedre og jeg lærte mer om det frie fallet. Jeg nådde et punkt der jeg igjen måtte gi meg.

Så her i skrivende stund så har jeg bak meg intet mindre enn fire fallskjermkurs og forsøk på å klare lappen. Jeg har 16 fallskjermhopp bak meg, og nå har jeg bestemt meg for kurs nummer fem. Jeg håper at jeg denne gangen klarer å overvinne frykten og faktisk komme så langt som å klare fallskjermlappen.

Ekstremsport som fallskjermhopping kan medføre inntil dramtiske endringer av dine psykiske innstillinger, selvbilde og seølvfølelse. Fallskjermhopping kan på det varmeste anbefales.