ER KNEBØY BRA FOR Å ØKE SPENST? Knebøy er en tradisjonell og svært effektiv treningsmetode for å bygge muskelstyrke.Spørsmål:
Jeg lurer på om den vanlige styrke øvelsen “knebøy vil forbedre spensten merkbart? Som f.eks for meg som spelar fotball og hopper opp i en del hodedueller.. Eg følger ett anbefalt treningsprogram og har god framgang både for rygg, spesielt bein og også balansen.


Svar:
Ja, knebøy er en effektiv øvelse for å forbedre spensten. Det er denne bevegelsen du bruker når du skal opp i duellene der du etterlyser bedre spenst.


Jeg er tilhenger av spesifikk trening når det gjelder forbedringer av ferdigheter. Med andre ord: Du må trene på det du vil bli god på. Du vil utvikle spensten din og hopphøyden ved å løpe på banen og regelrett hoppe det du kan. Bruk knebøy uten vektbelastning som et sekundært innlegg i treningen din.


Noe som er svært, svært avgjørende for spensten din, er at musklene er positive. Da har de skikkelig trykk og spenst, mens overtrente muskler (negative) er treige og mangler spensten. Overskuddet i musklene er svært avgjørende for eksplosiviteten- kruttet må være på plass.