ET PAR HAKK INN PÅ LIV-VIDDEN: Føler du deg noen ganger utmattet og tung i kroppen uten at du finner noen god forklaring på dette?FASTE FRA FAST FØDE: Noen liker å supplere sin
faste med fruktjuice. Vann og kalorifattige juicer
kan kanskje passe bra på første fasten din. Er
du hardcore, drikker du kun vann. Det er litt
ekstremt, men kroppen gjennomgår en renselse.
Du får regelmessig mosjon og har et noenlunde balansert og sunt kosthold. Likevel er ikke alt helt som det burde være. Da kan faste være noe du bør se nærmere på.Faste er noe alle kan gjøre og det finnes omtrent like mange måter å gjøre det på som det finnes individer. Det er med andre ord noe kun du kan gjøre for deg selv. Men hva er vitsen? Hvorfor i all verden skal man ”pine” seg gjennom noe slikt i det hele tatt? Svaret ligger først og fremst i den enorme helsemessige gevinsten og den vedvarende herlige følelsen av velvære som følger i kjølevannet av en vellykket fastekur.Når vi stopper å ta til oss fast føde setter kroppen umiddelbart i gang med å forberede til storrengjøring. Alle de ressursene som var bundet opp i fordøyelse og prosessering av mat, er nå frigjort til å dyprense hele kroppen ned til hver minste celle. Innen 24 timer etter matinntaket har stoppet slutter enzymene å strømme til magesekken og begynner å sirkulere rundt i blodet og tarmsystemet hvor de fortærer all slags avfallstoffer og skadelige mikrober. Alle kroppens kjertler og organer får en etterlengtet hvil og kan endelig få lov til å restituere og rebalansere seg. Syv dager er tilstrekkelig til å rense alt blodet, samt etablere riktig PH balanse igjen.

Won`t somebody bring me some water, can`t
you see i`m burning alive (har du hørt den?) Det
er en plage å tørste, så sørg for at du drikker
rikelig. Vann er det naturlige førstevalget. Om du
ikke hiver deg på springen, så finnes det masse
bra flaskevann i sjappene.
Hvis du ønsker å gå ned i vekt, samt etablere et nytt og bedre kosthold, er faste en veldig fin måte å stupe i det på. Du vil merke at kroppen under fasten vil skrike etter diverse matvarer (ofte av det mer usunne slaget) og disse abstinenssymptomene er kun et tegn på at avhengigheten slipper taket. Når du begynner å spise igjen vil sunn mat smake bedre enn junkfood, av den enkle grunn at du nå fungerer mer i harmoni med kroppens virkelige behov og ikke lenger er avhengig av ditt eget ”kunstig” skapte behov. Faste blir på den måten en vei til å overvinne seg selv på. Det gir selvtillit og styrke. Om vektreduksjon ikke er ønskelig (og kanskje snarere tvert imot) må du se litt langsiktig på det. Det blir på en måte et-skritt-tilbake-to-skritt-fram tankegang. Et rent og velfungerende fordøyelsessystem er alfa og omega for næringsopptak og helse som sådan. Ved regelmessig trening og bra kosthold kommer kiloene på når og der de skal likevel. Ingen grunn til hastverk.For de som måtte mene at faste ”går imot” naturen, kan jeg opplyse om at mennesket er det eneste ”dyret” som ikke faster instinktivt når det er sykt. Håper denne artikkelen kan bidra til å inspirere og øke interessen for den fantastiske muligheten for renselse som ligger i faste. Og selv om kroppen kanskje oppfører seg litt som en liten unge i begynnelsen og slår seg vrang og stritter imot – så vil den, når kuren er over, vise sin takknemmelighet overfor deg i måneder og år etterpå.
Kilder:


Daniel Reid: The Tao of Health, Sex & Longevity


yogasenteret.no