SYKLING/LØPING: Ved å legge opp kondisjonstreningen riktig, vil du kunne forbrenne langt flere kalorier enn om du velger feil tempo.bildetekst
Det heter at man må sykle dobbelt så lenge for å få samme effekt av treningen som å løpe.


Men hvis man ikke er supergodt trent på løping er min teori at man vil forbrenne hovedsaklig karbohydrat (sukker). Da vil man nok ha bedre fettforbrenningseffekt hvis man sykler rolig. Ved sykling kan man som regel holde på lenger i forhold til løping.
BELASTNINGEN PÅ KNÆRNEøker
med 6-11 ganger når du går fra
spaseringog over i joggetempo.


For å trene på fettforbenning må man holde et lavt tempo i lengre tid. Det kan være vanskelig ved løping. Sykling har også mange andre fordeler mht belastningsskader mot løping. For å få en fin effekt kan det sikkert være en fin kombinasjon å kombinere sykling & løping.

Hvis man er nybegynner på sykkelen kan man erfare at det er nokså tungt å sykle en gitt distanse. Man er kanskje i dårlig form og bruker hovedsaklig sukker(glucose)som energikilde.Man vil da oppleve å gå tom etter 1,5-2 timer avhengig av hvor mye glucose kroppen din klarer å lagre. Ved rett trening på lav intensitet vil man forbedre fettforbrenningen. Da vil man kunne sykle lengre og progressere farten etterhvert. Man må ofte trene 3-5 timer på sykkelen for å forbedre fettforbrenningen.


Når en syklist har utviklet seg og trent mye mengdetrening på lav intensitet, vil han oppleve at han kan kjøre lengre og raskere på en god fettforbrenning.
SEIG SOM EN GAMMAL DIESELMOTOR: Mye å ta
av, rolig gange. Bygd for å vare. Men de ruster,
så de må brukes.
Man vil oppleve at pulsen faller og jobber på lavere nivå. Han vil oppleve at han går ikke tom (får lavt blodsukker eller akutt søtsug),men kan trene med en jevn og fin energiforsyning.


Fett er den energikilden som gir mest energi pr. gram. Det er en utmerket energikilde. Problemet er at utrente folk slår over på sukkerforbrenning fra starten av. Hvis man skal sykle en 3-4 timers tur kan det være lurt å ta den første timen ekstra rolig. Fettforbrenningen får da startet og satt seg godt. Hvis man begynner hardt og så slakker av senere er det ikke like lett å få en god/stabil fettforbrenningen. For å få best effekt bør man trene med pulsklokke. Man kan finne ut i hvilken pulssone man må ligge for å forbrenne fett effektivt. Ved trening forskyver man den øvre grensen oppover.

Det finnes mange teorier om dette. Det spiller også en avgjørende rolle for fettforbrenningen hva man spiser/drikker før/under trening. Hvis man skal sykle en lang tur en man avhengig av å ikke bruke for mye sukker som energikilde. Hvis man gjør det vil man gå tom. Hvis man spiser/drikker energi med mye sukker vil


TABLETTENE VI FRYKTER: Smågodt.
De er fulle av drivstoff, og folk går
ikke lenger.Sånt kan det fortbli
helsetrøbbel av.
blodsukkeret stige for så å falle. Sukker er en kortvarig energikilde som høyner blodsukkeret. Sukker kan klassifiseres inn i mange typer. Maltose er den sukkertypen som går raskest i blodet og gir raskest effekt. Matvarer klassifiseres inn i en tabell som kalles glykemisk indeks (GI). Den sier hvor raskt sukkeret i den mattypen blir tatt opp. Min teori er at hvis man putter i seg for mye sukker av rask type før trening (for eksempel hvitt brød) vil kroppen lettere begynne økten på sukkerforbrenning som er vanskelig å reversere. Hvis man inntar litt “feit kost” eller mat med lav GI vil man få en jevnere effekt som gir en bedre fettforbrenning som gir et bedre sluttresultat. Jeg har selv prøvd mange forsøk. Grov brødskive med peanutsmør virket bra på meg når jeg skulle sykle lange distanser. Havregrøt er også fint. I ernæringsteorien er det to ting som demper høyt blodsukker. Proteiner og fett. Hvis man spiser loff (høy GI) med peanutsmør(lav GI) vil disse to virke som pluss og minus. De utjevner seg til et slags gjennomsnitt. Grunnen til at jeg nevner dette, er at man kan styre treningseffekten med kostholdet.