En ny studie på personer med lett/moderat overvekt, viste at CLA reduserte kroppsfettet med nesten 10 prosent i gjennomsnitt!Samtidig økte muskelmassen med nærmere 2 prosent i CLA gruppen.CLA er et kjært barn. Det
finnes i dag en rekke
merker på markedet.
En ny studie på 180 personer med lett til moderat overvekt viste at CLA reduserte kroppsfettet med nesten 10 prosent i gjennomsnitt sammenlignet med placebogruppen (”narremedisingruppen”). Samtidig økte muskelmassen med nærmere 2 prosent i CLA gruppen. Resultatene kunne ikke forklares med forskjeller i kaloriinntak eller fysiske aktivitet og er derfor effekter av CLA. Undersøkelsen viste også at CLA ikke gir uønskede reaksjoner utover det som også forekom i narremedisingruppen.


Hovedansvarlig for forskningsgruppen bak undersøkelsen, mener studien bekrefter tidligere resultater som viser at CLA har positive effekter på fett- og muskelbalansen.”Fettsyren CLA har den unike egenskapen at den spesifikt reduserer fettmassen samtidig som den bevarer muskulaturen. Våre resultater tyder på at de som har behov for en kontroll over overflødig kroppsfett med fordel kan prøve et tilskudd av CLA. Spesielt gjelder dette for de med lett til moderat overvekt som jo ligger i faresonen for å utvikle fedme, sier hovedansvarlig for forskningen.

Erfaringsmessig rapporteres stort
sett den samme virkningen av alle
cla-merkene. Det finnes ikke noen
merker som særskilt har bemerket
seg som hverken bedre eller
dårligere. De fleste ser derfor på
prisen når de handler cla-tilskudd.
Studien som varte i 12 måneder ble gjennomført ved to større legesentre i Norge (Oslo og Elverum). Studien er den mest omfattende undersøkelsen på fettsyren CLA så langt. Studien ble første gang presentert 5 mai i Kansas City, USA ved forskningskonferansen arrangert av American Oil Chemistry Society (AOCS).Ved AOCS konferansen ble to foredrag presentert fra denne studien. En gikk på hovedeffektene i hele studiet og en gikk på sikkerhetsdata samlet under studien sammen med en nærmere analyse av de som fikk effekt og de som ikke fikk effekt av CLA behandlingen. Disse resultatene viste at de av forsøkspersonene som hadde størst fettprosent også hadde best effekt av CLA behandlingen.I tillegg til cla er det viktig at kroppen har et tilstrekkelig og sunt innhold av viteminer og mineraler. Disse stoffene er svært viktig for alle mennesker, og kanskje spesielt for dem som trener. Det kan være smart å også bruke et tilskudd av vitaminer og mineraler sammen med cla. Vær spesielt oppmerksom på det økende vitamin/mineralbehovet dersom du trener hardt/mye, eller/og svetter mye.