”Fitnessbygging” er et nytt begrep som omtaler dagens byggere som mer opptatt av en sånn passe muskelmasse som opprettholdes veldefinert. Man trenger ikke være jækla stor for å være jækla fin.

Fitnessbygging
LiVET ER EN KAMP – BLi FiT FOR FiGHT! Kombiner
kroppsbygging med utholdenhet og bli bygd for å
vare.
”Fitnessbygging” er et nytt begrep som omtaler dagens byggere som mer opptatt av en sånn passe muskelmasse som opprettholdes veldefinert. Man trenger ikke være jækla stor for å være jækla fin.


Dagens kroppsbyggertrend er god. I motsetning til før, så er det nå blitt gjengs med ikke å prøve å bli så svær som de største byggerne, men heller ha sånn passe muskelmasse og heller være pent definert. Det er en utvikling i sunn retning.


Trenden som kan gjøre treningsnorge sunnere
For å bli svær som en koloss så trengs det trolig anabole steroider, og derfor så blir de største ruggene kanskje uheldig å ha som forbilde og hva som skal leves opp til. Men dagens trend er lovende. Stadig flere ser det flotte i å ikke være så svær, men heller ha en passe muskelmasse som er veldefinert og trimmet. Dette utseendet kan komme og bli uten bruk av anabole steroider. Og riktig er vel det at medisiner er til for de syke.
DET ER IKKE BARE HVOR TUNGT, men
hvor lenge. Bygg en fighter-fysikk!
Kreves det noe annet treningsregime for fitnessbyggerne?
I bunn og grunn nei. Utøveren kan trene som en ellers kroppsbygger. Om det skulle være noen endringer, så måtte det være at man trener med høyere repantall. Det kan være alt fra 15 -20 til maks.


En fitnessbygger ser ikke bare etter å øke i maksimal muskelstyrke og muskelmasse. Han eller hun er også ute etter å bygge opp utholdenhet og kondisjon. Derfor trener ikke utøveren bare vekter, men legger inn utholdenhetsøvelser som gåturer, jogging, sykling, svømming og/eller bruk av stepmaskin eller andre utholdenhetstreningsapparater.


Den optimale treningsformen?
Fitness har blitt omtalt som århundrets treningsform, og kanskje med god grunn. For dette fører de byggerinteresserte inn i en trening som er både sunnere og bedre enn kun tunge og få løft. Med fitness så utvikles hele kroppen, og trolig virker også denne treningsformen mer stimulerende og tilfredsstillende enn kun styrke/vekttrening alene.