SPØRSMÅL & SVAR: En leser lurer på om koffeininnholdige drikker fungerer.Spørsmål:
Jeg ønsker å vite mer om energidrikker som inneholder mye koffein som f.eks batteri. Jeg føler det hjelper mye å drikke det før fotballtrening og fotball kamp, men vet ikke hvor mye det er forsvarlig å drikke. Aller helst ville jeg drukket en hver dag.


Svar:
koffein fungerer fint opp til et visst nivå. Det er også viktig at du ikke er vant til koffein for at det skal virke. Folk som drikker betydelige mengder kaffe hver dag, får ingen oppkvikkende virkning av kaffe. Drikker du store mengder kruttsterk kaffe, kan du faktisk komme dit hen at du må ha kaffe for å få sove.


Så den beste uttellingen av koffein, får du faktisk ved å bruke det sjelden og i moderate mengder. Får du for sterk virkning, blir du skjelven, nervøs og kan ende opp med en uttrøtting av nervesystemet som svekker prestasjonsevnen din. Vær også obs på at den økte veskeutskillelsen fører til et raske væsketap. Det er viktig at kroppen din ikke mangler væske når du skal yte. Væsketap medfører et meget raskt fall i den mulige fysiske ytelsen din.


Jeg kan ikke komme med noen anbefaling angående hvor mye du bør drikke av Battery.