SPØRSMÅL & SVAR: Har klart å gå ned i vekt flere ganger tidligere, men flyr bestandig opp i vekt igjen. Hva skal jeg gjøre?

Spørsmål:
Jeg er ei jente på 20 år som sliter med overvekt. Jeg er 1.80 høy og veier 85 kilo. Jeg har greid å miste vekt før ved hjelp av noen slankekurer, men kiloene har ballet på seg ganske fort igjen. Hva skal jeg gjøre?

Svar:
Enhver slankekur innebærer at du bevisst må inn og styre kostholdet ditt for at slanking skal skje og vedvare. Uavhengig av kurer og treningsopplegg, så er innstillingen din det viktigste. Og her er cluet: Du skal ikke gjøre noen endring mellom slankedietten din og det som etter slankekuren skal være ditt daglige kosthold. Du skal simpelthen bare øke kaloriinntaket ditt noe, slik at du holder vekten din stabil. Fortsett å føre slankedagbok også i tiden etter slankekuren din. Du skal altså føre en kostholdsdagbok. Dette vil hjelpe deg til å fastholde din riktige og daglige kalorimengde.

Det er lurt å gjennomføre systematisk trening og holde deg i god form. Dette gjør at du kan spise mer samtidig som du slanker deg. Vær imidlertid obs på at treningen i seg selv ikke er slankende. Økes den fysiske aktiviteten din, så økes også matlysten din.