GIRAYA: Dette er en tradisjonsrik russisk treningsform som gir gode resultater. Girya gir deg bevegelighet, styrke, hurtighet, koordinasjon, kondisjon og balanse. Enkelt forklart, en komplett treningsform!Vært i bruk lenge
Disse kulene å trene med har vært i bruk i Østeuropa i en årrekke. Kulene har håndtak og har mange ulike tyngder. Treningsformen er hundrevis av år gammel. Opprinnelsen er fra den russiske landsbygda. Loddene fra kornvektene
ble benyttet som vekter.Vektkuler
Med en tung kule firmet omtrent som en bowlingkule med håndtak, trenes styrke, bevegelighet, hurtighet, koordinasjon og kondisjon. Kulene finnes i ulike tyngder, alt etter nivå og ønsket intensitet. Ved hjelp av kulene kan man trene hele kroppen.


Kettlebells som vektene også kalles er brukt i flere tiår i Russland. Pavel Tsatsouline, en tidligere trener for spesialstyrker, brakte Girya til Amerika I 2000 og treningsformen er nå utbredt over hele landet og benyttes av ledende fysiske trenere, toppidrettsutøvere og mosjonister.

Marika Saralotta Lejon. Skribent på
iform.no, med Girayavekt i hånden.
Basis-øvelsen er swing, en total trening av hele kroppen. Girya har relativt enkle øvelser og krever ikke innlæring av trinn som f. eks. aerobic. Øvelsene krever imidlertid en god posjon eksplosivitet og timing i tillegg til koordinasjon og styrke. Treningen er av en slik art at den kan anbefales som basistrening i en rekke idretter. Måten å trene på får deg til å benytte muskler du ikke trodde du hadde. For de som ikke er vant til styrketrening kan jeg garantere at du vil føle deg spesielt sår (DOMS) i musklene ca. 2 dager etter treningen.Vite mer?
Kettlebellinfo.com har informasjon på engelsk. Enda mer informasjon kan du finne på den danske siden kettlebells.dk.