Hvis grønn kaffe er noe som er nytt for deg, kan det være verdt å lese litt om det, da  green coffee beans kan by på noen helsefordeler som vanlig kaffe ikke gir i samme grad.

Hva er egentlig grønn kaffe?

Den vanlige ‘brune’ kaffen som vi er kjent med gjennomgår en rekke prosesser for å få den fargen og aromaen som den har. Kaffeplanter kommer i form av busker eller små trær, og det finnes et helt spekter av disse. Artene coffea og coffea canephora er de som står for de fleste typer kaffebønner, og disse kultiveres i mange verdensdeler. Frukten som disse bærer inneholder kaffebønnene – som strengt tatt ikke er bønner, men frø. Når frøene, altså kaffebønnene, fjernes fra frukten er disse grønne.

Forskjellen på grønn og brun kaffe

Ferske grønne kaffebønner tørkes og pakkes, før de sendes videre til kaffeprodusentene. De bønnene som skal bli til brun kaffe blir sortert og gjennomgår deretter komplekse og finkalkulerte prosesser, hvor sterk varme både tørker bønnene ytterligere, i tillegg til at sukkerarter og aromastoffer trekker seg utøver i kaffebønnen. Dette gir bønnene den mørke fargen og den velkjente smaken, og i tillegg blir bønnene litt større. De bønnene som brukes i grønn kaffe ristes dermed ikke, og har derfor en litt annen smak. De grønne kaffebønnene inneholder næringsstoffer som ville gått tapt i risteprosessen, og når man lager kaffe av dem opprettholdes  stoffene ved å koke bønnene på forholdsvis lav varme, det vil si under 100 grader celsius.

Næringsstoffene i den grønne kaffen

Det mest vesentlige næringsstoffet i grønn kaffe er klorogensyre, en naturlig forekommende syretype som finnes i mindre mengder i ulike planter og frukter. Den finnes i betydelig mengde i Green Coffee, og den kan ha flere gode egenskaper for helsen. Av den grunn har grønn kaffe vist seg å være et meget populært kosttilskudd. Kosttilskuddet lages fra ekstrakt tatt fra kaffebønnene, og inneholder en større konsentrasjon av klorogensyre enn selve kaffebønnene. Den kan fåes i form av pulver eller av  grønn kaffe piller. Grønn kaffe inneholder forøvrig koffein, omtrent på lik linje med konvensjonell kaffe. Klorogensyre kan ha følgende gode egenskaper for kroppen:

Reduserer høyt blodtrykk. Ulike studier gjort på mennesker med hypertensjon (høyt blodtrykk) har vist at klorogensyre kan ha en positiv virkning på denne tilstanden.

Antioksiderende og kjemisk beskyttende. Klorogensyre er en av de typer såkalte antioksidanter som finnes i grønn kaffe. Disse kan bidra til å bekjempe prosesser som kan skade celler og gjøre dem mer utsatt for både aldringsvirkninger og sykdommer. I tillegg kan klorogensyren beskytte arvestoffet mot endringer som kan føre til utvikling av kreft.

Potensielt slankende.Selv om det har vært noen kontroverser rundt temaet, er det likevel noen studier som tyder på at klorogensyre kan ha en slankende virkning, med at den endrer både energiforbrenning og prosessene hvor overflødige kalorier omdannes til fett. Selv om den endelige konklusjonen ikke er nådd enda, vil fremtidig forskning garantert fortelle oss mer om dette.

Grønn kaffe er altså en spennende kaffevariant som kan ha noen gode helsebringende virkninger, både når den inntas som vanlig kaffedrikk eller som et kosttilskudd.

Vi tilbyr et bredt utvalg av naturlige og sunnhetsgivende produkter. For å finne ut mer kan du se vår nettside www.weightworld.no