Men sørg for å få i deg litt av alt: Egg, Kjøtt, fisk, melk, brød, pålegg, poteter, pasta, ris, grønnsaker, frukt og bær.

Guiden til maksimale resultater – del 2


Denne artikkelserien i tre deler tar for seg hvordan du kan legge opp treningsopplegget ditt for å oppnå optimale resultater. Vi tar for oss treningen, hviletid, kosthold, kosttilskudd og optimalisering av oppbyggende hormoner.


Første artikkel i serien: Guiden til maksimale resultater – Del 1


DEL 2 – Kostholdet ditt


Her er det først og fremst snakk om at det norske vanlige, dagligdagse kostholdet er ganske så bra. Men sørg for å få i deg litt av alt: Egg, Kjøtt, fisk, melk, brød, pålegg, poteter, pasta, ris, grønnsaker, frukt og bær.

Sats på et kosthold der minst:
20% av kaloriene kommer fra protein,
20% fra fett, og
60% fra karbohydrater


Optimaliser kostholdet med protein


Legg vekt på å få i deg tilstrekkelig med proteiner. Det er viktig for at kroppen skal ha byggemateriale for å nyttiggjøre seg treningen din. Flere av aminosyrene blir også brukt av under trening, så her gjelder det å tanke opp med byggesteiner. Protein får du primært i deg gjennom ditt animalske spekter av kostholdet ditt. Egg og rødt kjøtt er gull!


Spis for å ha høyest mulig nivå av oppbyggende hormoner


Dette går i korte trekk mer eller mindre ut på å spise og innta en proteinrik kost. Det vil medføre at kroppen kan og vil produsere og ligge på et maksimalt høyt nivå av anabole hormoner (oppbyggende hormoner).


Og spis FETT!


Fett er et av de tre basale ernæringsemnene og er særdeles viktig på linje med både protein og karbohydrat. Jeg kan nevne at kroppen danner testosteron eller de mannlige kjønnshormonene, av kolestrol, og kolestrol det er altså fett.


Fordeling av ernæringsemnene


Sats på et kosthold der minst 20% av kaloriene kommer fra protein, 20% fra fett, og 60% fra karbohydrat. Dette vil fungere utmerket godt overfor både styrketrening, kroppsbygging og utholdenhetstrening.


For de mer hardcore/ekstreme, så kan proteininntaket økes til å utgjøre 30% av den totale kalorimengden inntatt.