VITAMINER HAMSTRES HOS VÅR SØTA BROR Nordy Maximat i Strømstad selger mellom 30 og 40.000 hylser med C-vitaminer i året!

   
 
 

Hamstrer vitaminer i Sverige

Salget av brusevitaminer på Maximat utgjør hele 1,5 prosent av den samlede omsetningen av vitaminer fra norske apotek som i fjor var på 40 millioner kroner. Nesten alle vitaminer som selges i Norge, er i pilleform.

   
VITAMINER OG MINERALER: Disse
stoffene er speseilet viktige for folk
som trener og er fysisk aktive.
 

Lettere å svelge
– I Sverige bruker folk flest brusetabletter for å få i seg det daglige vitamintilskuddet. Nå tar nordmenn etter, sier produktsjef Kaja Gundersen i Bayer Consumer Care.

Bayer står bak brusetablettene Berocca, som er et av de få vitaminpreparatene som selges som brusetabletter her i landet.

Brusetablettene som inneholder både vitamin B og C, løses opp i vann og kan drikkes som et glass juice.

– Mange synes det er lettere å få i seg vitaminene når de er oppløst i vann enn å svelge dem hele. De drikker vitaminer i stedet for juice om morgenen, sier Kaja Gundersen i Bayer.

Store doser
Det er særlig brusetabletter med høye konsentrasjoner av vitaminer som er populære hos nordmenn på svenskehandel.

   
 
 

– Brusetabletter med høy konsentrasjon av C-vitamin er en bestselger hos oss. De er langt mer populære enn vitaminer i vanlig tablettform, sier butikksjef Ole Lind.

En av forklaringene er at vitaminene selges i samme butikk som man handler husholdningsvarer. I Norge må man på apoteket for å kjøpe vitaminer i høye doser, de selges ikke i dagligvarebutikkene.

– Vi har strengere regler her hjemme. Tabletter som inneholder mer enn 200 milligram C-vitaminer regnes som reseptfrie legemidler og selges bare på apoteket, sier Kaja Gundersen.

Virker hurtigere
Over halvparten av alle nordmenn spiser vitaminer og kosttilskudd jevnlig. Gundersen tror mange øker dosene for sikkerhets skyld når de står foran spesielle utfordringer.

– Det travle hverdagslivet er krevende og mange føler behov for litt høyere doser vitaminer for å kunne holde det høye tempoet.

   
 
 

Brusetabletter med vitaminer gir raskere effekt enn piller.

– Kroppen tar lettere opp vitaminer som er ferdig oppløst når de kommer ned i magen. Tar man dem om morgenen, får kroppen det den trenger for å yte maksimalt når man skal prestere ekstra, sier Kaja Gundersen i Bayer Consumer Care.

Kontaktpersoner:

  • Kaja Gundersen, produktsjef i Bayer Consumer Care, mobil 911 92 410