Moringa pulver er et kosttilskudd som kommer i pulverform, som er tettpakket med næringsstoffer, og som trygt kan kalles en ‘superfood’. Den er rik på antioksidanter og proteiner, i tillegg til å være en spesielt god kilde for kalsium, magnesium, jern, fosfor, vitamin B2, B3 og vitamin E. Moringa kosttilskudd inneholder også endel proteiner, i tillegg til umettede fettsyrer, slik at dette næringsrike produktet er et godt tilskudd for alle, spesielt mennesker som trener mye og yter mye i hverdagen.

Hva er Moringa pulver?

Moringa pulver er et rent produkt som er tørkede blader fra moringa oleifera, en grønn plante med sin opprinnelse i Himalaya i Nordvest-India. Den kultiveres i dag i store deler av verden, og vokser også vilt en del steder. Den trives under forhold med mye sol, og kan også vokse godt i områder med forholdsvis lite vann. Forskjellige deler av planten har vært brukt til matretter i India, Filippinene og Thailand i lang tid, og det er bladene som benyttes til fremstilling av kosttilskudd, da dette er den mest næringsrike delen. Moringa Oleifera har også vært en matsort som har vært brukt i områder med tørke og sultkatastrofer, grunnet både evnen til å vokse i tøffe omgivelser, og at den er veldig næringsrik.

Moringa er tettpakket med næring

Dette kosttilskuddet byr på en unik sammensetning av gode næringsstoffer. Den er en svært god kilde for B-vitaminer og K-vitamin, i tillegg til betakaroten, mangan, jern og ikke minst proteiner, og sammenlignet med andre matsorter som anses for å være næringsrike, er Moringa like god som disse. Den har for eksempel 15 ganger mer kalium enn bananer, 10 ganger mer A-vitamin enn gulrøtter og fire ganger mer protein per gram enn egg. Den inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene, slik at den er en verdifull kilde for proteiner, og kan passe spesielt godt for mennesker som trener, og som behøver et kosttilskudd som inneholder proteiner.

Moringa er antioksiderende og anti-inflammatorisk

Moringa pulver er en meget god kilde for å bekjempe frie radikaler, som er atomer eller grupper med atomer som er et biprodukt av normale prosesser i cellene. Frie radikaler blir derimot problematiske når det er for mange av dem og kroppen ikke blir kvitt dem i samme grad som de produseres. Denne situasjonen kalles oksidativt stress, og kan ha en rekke årsaker, blant annet at man utsettes for forurensning i form av eksos eller sigarettrøyk. Oksidativt stress kan skade celler og arvestoffet vårt, og dermed potensielt forårsake en rekke typer sykdommer, blant annet kreft. Moringa inneholder flavonoider og polyfenol, som er former for antioksidanter som kan bidra til å redusere frie radikaler i kroppen. En rekke studier har også vist at ekstrakter fra moringa oleifera også kan virke anti-inflammatorisk.

Kjøp naturlig moringa pulver på Weightworld.no

Hos www.weightworld.no byr de på en rekke gode, naturlige produkter, og kvalitet står alltid i sentrum. Deres næringsrike moringatilskudd anbefales for alle som vil ha et dekkende naturlig tilskudd til sitt balanserte kosthold, og i produkter som naturlig moringa pulver kan enkelt benyttes i matretter, eller drikker som for eksempel smoothies og milkshake.