SPØRSMÅL & SVAR: Det ligger i familien å ha litt stor og slapp rumpe. Hva kan jeg gjøre for å rette opp dette?STOR RUMPE OG IKKE OVERVEKTIG: Å slanke seg
ned noen kilo og bli mager, det kan rette på
problemet. En annen mulighet og gjerne i
kombinasjon med slanking, er å ty til kirurgisk
inngrep. Plastisk kirurgi er i dag blitt stuevant kost
for nordmenn, og stadig flere legger seg under
kniven.
Spørsmål:
Jeg er en jente på 18 år. Jeg er ikke overvektig,men jeg plages med litt for mye fett på rumpen. Har sett andre folk som har store rumper, men de er liksom litt mer faste. Min er ikke fast i det hele tatt, å det vil jeg gjerne få gjort noe med. Få bort det som ikke trenger å være der. Stramme opp den litt. Har du noen tips til meg. Jeg spiller handball 3 timer i uken, å trener på 3t 2 timer. Noen treningstips jeg kan bruke her hjemme. Det ligger til familien å ha litt stor og slapp rumpe.


Svar:
iF IT RUNS IN YOUR FAMILY, IT RUNS IN YOUR FAMILY. Even witch-doctors can`t change genetics. Men de med kniven kan, og dit reiser stadig flere. Plastisk kirurgi har blitt fullstendig stuerent. Tv-programmene der den ene forvandlingen er mer fantastisk enn den andre, synes å ingen ende ta (klisjeer klinger så godt at de bør opprettholdes som klisjeer. Jeg snakker da kun om ordsammensetning brukt. Plastisk kirurgi inneholder kanskje litt gelè, men det er utrolige snitt som følger kniven). Selv har jeg jobbet som kjøttskjærer, men ante lite at det finnes kunstnere med kniver som pensel.
Ved å redusere underhudsfettet, så vil man kunne
få en reduksjon av størrelsen på rumpen og
lårene.
Jeg sier ikke at du skal oppsøke arvens omskjærelse, men dette er altså det mottrekket som i dag er det mest sikre og effektive når det gjelder kampen mot egne arveanlegg.


Trening og slanking kan redusere underhudsfettet, men man ser ofte at ved genetiske arveanlegg så er problemområdene så dominerende, at gjeldende individ må gå lavt på underhudsfettet før god nok effekt er oppnådd. Dette kan bety slanking langt ned forbi det man ser på som det normale nivået med underhudsfett.


Det er ikke verdt å se ut som en anorektiker for å få rumpa i den størrelsen man ønsker den. Regner med en del enighet om det.


Hvis problemområdene dine er små, kan slanking være verktøy som holder. Har du betydelig størrelse via arven, over den rumpa du vil ha, så vil neppe slanking alene kunne utrette problemområdene dine.


Det finnes også et alternativ i å finne aksept for sin egen form, og ut fra det leve med det. Et problem i dag kan være borte i morgen utan at du gjør noe som helst. Livet og selvoppfatningen er i flyt og forandring gjennom hele turen. Du kan ha superfokus på noe i dag, og neste år er det borte vekk fra tankene dine. Så ta med dette også i dine betraktninger, før du fatter endelig vedtak.