SPØRSMÅL & SVAR: Er interessert i kampsport og lurer på å begynne. Hva slags kampsport bør jeg velge?

   
 
 

Spørsmål:
Jeg har lyst til å begynne med en kamp-sport men er usikker på hvilken jeg skal velge. Hva bør jeg se etter?

Svar:
Det kommer helt an på deg selv. Hva liker du? Kampsport har jo et rikholdig variasjonssegment. Det finnes stilarter med mye slag eller spark, kombinasjoner av disse, kroppskontakt, holdning, låsing, kast og grep, eller du kan velge former med forskjellige slagvåpen, sverd osv.

Bruce Lee tok i sin tid og satte sammen alt det beste fra flere ulike kampformer, og kom opp med systemet han kalte “Jeet Kune Do”. Det kunne kanskje være noe for deg å begynne med kanskje. Vet ikke hvorvidt det er mulig å finne klubber som praktiserer denne kampformen da.

   
KAMPSPORT HAR MANGE GRENER Å BY PÅ: Tenk
gjennom hva du ønsker å få ut av det. Dersom du
vil i ringen og fighte, ja til og med prøve deg på en
karriere, da kan boksing være nærliggende. Her er det
mye actiion, og når du toppen så er der mye penger
også.
 

Grunntanken til høyt ærede Lee, var at stil og form var overflødig i praktisk oversettelse av nærkamp. Det som var viktig, var å levere sine slag/kombinasjoner så hurtig, presist og overraskende som mulig. Dette gjorde han da også med glans. Mannen var en treningsmaskin og fant glede i sine daglige, imponerende rutiner, og han trivdes med mye trening alene, samt det å sette hodet i sving for å utvikle sin kampsport til det perfekte. Dette lyktes han med. Om du ikke blir noen Bruce Lee, skal ikke jeg ha sagt. Men at du kan finne den samme moroa og utfordringen i den treningsformen du måtte velge, det tviler jeg ikke på.

Noen mener kampsport er fin trening og forberedelse til du skal på byen, hva med et skikkelig “round house-kick” på julebordet?Jeg mener at kampsport er en ypperlig måte for folk å faktisk bli roligere og mer avbalansert av.Kampsport kan gi utløp for både innesperret energi og aggressivitet, og det tas ut i kontrollerte former blant gode venner. En godartet bivirkning er økt selvkontroll og selvtillitt. Du blir ikke urolig av det.