SPØRSMÅL & SVAR: Innsender ønsker å gå ned 10 kilo, og lurer på hvilken puls man bør ligge på for å opprettholde maksimal fettforbrenning.
GÅ NED I VEKT OVER TID: Det tar tid å legge på
seg, og det tar tid å gå ned igjen. Ha ikke
hastverk når du slanker deg. Ta en dag om
gangen.


Spørsmål:
Jeg ønsker og gå ned ca 10 kg i vekt. Jeg er 1.72 høy, veier 76 kg, er 28 år, og er kvinne. Jeg lurer på hva pulsen skal ligge på for best mulig fettforbrenning under rask gange?


Svar:
Svaret må bli litt sammensatt. Jeg svarer først på det jeg tror du underliggende egentlig er ute etter: Hva brenner jeg flest kalorier av? Og det er rolig trening over lang tid. Det innebærer at du arbeider på hvilepuls eller bare litt over. Husvask, trappevask, lang tur i fjellet/skogen, gå og bevege seg hele dagen og holde kroppen i gang med hagearbeid/sysling i huset. Dette vil med dagenes timer totalt sett gi den største kaloriforbrenningen for deg.BRUK BADEVEKTA MED MÅTE: Du hverken
trenger eller bør veie deg hver dag. Det
holder med en veiedag per uke.
Men ser du på kaloriforbrenningen per minutt, så vil du bruke mer energi til hardere du bruker kroppen. Med full spurt med ryggsekk og bly i skoene, så vil du brøyte kroppen rett opp i et maksimalt hamrende hjerte og muskler fulle av syre, i løpet av noen sekunder. Opprettholder du denne “treningen”, eller ødeleggelsen som bedre passer som beskrivelse, så vil du kunne brenne opp mot 1200 kalorier på en time. Du holder ikke ut i en time, men jeg tenker her om det hadde gått. Du brenner ut kroppen i løpet av no-time, og det blir ingenting ut av det. 200 kalorier på 10 minutter, og så må du hvile en uke før du klarer å gjøre noe igjen.


Da er det bedre å brenne 200 kalorier i timen, og gjøre det i 10 timer. Totalt sett har du da forbrent 2000 kalorier i stedet for 200, og du har gjort det med en kropp som trives på hvilepuls, du har alle kreftene intakt og kan gjøre det samme i morgen.