SPØRSMÅL & SVAR: Innsenderen lurer på hvor mye utholdenhetstrening hun må legge ned for å slanke seg 7-8 kilo.

   
DET ER LITE SOM SKAL TIL: Reduserer du
matinntaket ditt med så lite som 500 kalorier per
døgn, så vil du slanke bort sånn cirka en halvkilo
med kroppsfett per uke. På sikt blir det fort mange
kilo!
 

Spørsmål:
Er jente, 21 år med fettprosent på 23,9, har fått den ned fra 27,4 siden januar. Trener styrke tre ganger i uka, prover aa ha en halvtimes kondisjons trening (i fettforbrenningsona) de dagene jeg ikke trener styrke. Skulle gjerne ha gaatt ned 7-8 kilo, hvor mye maa jeg oke kardio oktene? Til hver dag? Eller holder det om jeg oker til en time hver gang, hva vil dere anbefale? Kan legge til at jeg spiser nogenlunde sunt, men sklir ut innimellom.

Svar:
Du trenger nødvendigvis ikke å øke treningsmengden her. Det kan være at du heller kan redusere matinntaket noe. En reduksjon av det daglige kaloritallet med 500 kal., vil summeres opp til å brenne vekk en halvkilo med underhudsfett i uka. Dette med forbehold om at forbrenningen din er der den skal være, på topp.

   
DU _MÅ_IKKE TRENE FOR å SLANKE DEG:
Du kan oppnå å forbrenne flere kalorier
hvis du setter i gang med trening for å
slanke deg. Men kriteriet for at du oppnår
slankeeffekt, er at du inntar færre kalorier
enn du forbrenner.
 

Det kommer an på hvordan du slanker deg. Lagrer du kalorier med slankeopplegget PLUSS, vil forbrenningen stige og ligge stabilt på topp. Slanker du deg med sult, vil forbrenningen reduseres nedover til sparebluss i løpet av 6-8 uker. Skjer det, så vil kroppen bare forbruke rundt 50% av det den ville ha gjort om forvbrenningen var på topp.

Sentrale emner for å forbrenne kroppsfett effektivt, sunt og trygt:
1. Hold forbrenningen på topp.
2. Vær uthvilt og tren styrke (det gir maks.muskelmasse som bruker maks. med energi).
3. Ta det med ro og la tiden få arbeide (du bevarer motivasjonen og gløden, fortsetter med et smil og ser resulatene komme og komme. Å bli drittlei er sinnstilstand du øsnker å unngå, så tenk også litt strategisk med tanke på å bevare kampmoralen).