ANGST – FRYKT UTEN GRUNNLAG? Sosial angst kommer som oftest av mangel på kjærlighet i barne- og ungdomsårene. Mange tror at denne angsten vil vare livet ut, men det stemmer ikke. Et menneske kan bli kvitt sin sosialangst.

Hvordan bli kvitt sosialangst?


ANGST – FRYKT UTEN GRUNNLAG? Sosial angst kommer som oftest av mangel på kjærlighet i barne- og ungdomsårene. Mange tror at denne angsten vil vare livet ut, men det stemmer ikke. Et menneske kan bli kvitt sin sosialangst.


Først må du være villig til å prøve
Med det mener jeg at du må være villig til å kjempe for å bli kvitt din sosialangst. Jeg ser tre000 åpne muligheter for pasienten. Den ene løsningen bygger på å generelt heve terskelen din for angst. Dette kan pasienten oppnå gjennom å ta stor risiko, mestre og vinne. Som for eksempel å hoppe i fallskjerm og/eller fly paraglider, eller utsette seg for risiko ved å stille på foran et publikum. Klarer man å bygge opp sitt selvbilde gjennom slike aktiviteter, så vil den sosiale angsten avta, reduseres og kanskje forsvinne helt.


Den andre oppskriften er kjærlighet. Blir pasienten med sosialangst sammen med en kjæreste som er full av energi og kjærlighet, vil dette med tiden kunne føre til at pasienten erfarer og erkjenner at kjæresten virkelig elsker henne/ham.


Ved å bli en vinner, kan du tilegne deg stolthet og større psykisk energi. Dette vil ikke for godt kurere sosialangsten, men det vil skyve sosialangsten under seg. Høster du respekt og ære fra mennesker, så vil dette trygge deg i forhold til sosialangsten din.


Sosialangsten ligger forankret i at pasienten ikke tror at noen elsker han/henne. De vokste gjerne opp med en eller to foreldre som ikke hadde noen kjærlighet å gi dem. Dette setter seg i hukommelsen og blir en del av selvbildet: Pasienten er et menneske ingen er gla i. Senere i livet så vil denne erkjennelsen danne grunnlaget for at det oppstår sosialangst. Pasienten har en tro, en overbevisning, om at alle mennesker innerst inne ikke liker dem.


Sosialangst er altså et hinder du kan overkomme


1. Ta store risikoer, mestre og vinn.


2. Bli en vinner og få folk til å like deg/se opp til deg.


3. Finn en kjæreste som har nok energi og kjærlighet i seg til å overbevise deg om at det finnes mennesker som faktisk er glad i deg og elsker deg.