SPØRSMÅL & SVAR: Tar sit-ups hver dag, men magen forsvinner ikke. Hva skal jeg gjøre?

Spørsmål:
Jeg er gutt som er ca 190 høy og veier rundt 94-95 kilo. Hver dag tar jeg over 100 sit ups, samtidig som jeg trener fotball nesten 3 ganger hver uke, men allikevel så har jeg en slags klump på magen som ikke forsvinner. Jeg føler liksom at jeg aldri blir noe mindre. Hva skal jeg gjøre?

Svar:
“Klumpen” på magen antar jeg er omtale av det underhudsfettet som du har der. Menn lagrer genetisk lettest og mest fett på magen i akkurat dette området.

Trening fører kun til at du forbruker mer kalorier, og er i seg selv intet slankemiddel. For å redusere kroppens underhudsfett, så må du redusere kaloriinntaket ditt under kroppens kaloriforbruk. Da vil du få slankeeffekt og kroppen vil begynne å forbruke sine fettreserver. På et tidspunkt vil fettet du har på magen din, redusereres og så forsvinne.

Det lar seg ikke gjøre å punktslanke magen. Du er nødt til å slanke deg slik at hele kroppens underhudsfett vil reduseres.

En mage som står ut, er noen ganger ikke bare på grunn av underhudsfettet som ligger i dette området. Tynntarmen kan lagre kalorier i det jeg omtaler som ernæringsvæske/grøt. Dette vil positivt kunne medføre pondus. Når du begynner å slanke deg, vil kroppen redusere både størrelsen på pondusen gjennom forbruk av ernæringsgrøten, samt gjennom forbruk av kalorier som ligger lagret som underhudsfett.