SPØRSMÅL & SVAR: Overfor mennesker som lider av fedme, hvordan skal man motivere dem til å begynne og bedrive trening?Spørsmål:
Vi er tre skoleelever fra st. olav vgs i stavanger. Vi har et prosjekt i organisasjonslære om hvordan å få overvektig ungdom motivert til trening. Har dere noen tips? Vi skulle gjerne ha visst litt mer om hvordan å motivere og eventuelt psykologien bak.


Svar:
Motivasjon er et sammensatt emne. Det finnes ikke noen oppskrift på hvordan man får på plass motivasjonen, hverken individuelt eller lagmessig.


Gløden smitter, så det er ofte en nøkkelperson med stor drive og motivasjon som kan løfte lagånden. Positive tanker, innspill og oppmuntring er viktige begreper.
Noen av de sterkest motivasjonsøkende emnene, er framgang, positive resultater og erkjennelsen av å være på riktig vei (at det regelrett går framover).


Å skape framgang som så ungdommene igjen ser og erfarer, skaper en positiv sirkel som motiverer til videre innsats. Gjentatte nederlag kan svekke og ødelegge motivasjonen.